HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Hvor der handles : erindringsbilleder

by Bettina Heltberg

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1211,616,095 (4)None
Med øjenvidneskildringen af magtkampen i dansk politik op til formandsopgøret i Socialdemokratiet i 1992, hvor den tidligere ægtemand Svend Auken (f. 1943) blev væltet som formand, giver forfatteren sin personlige historie om magtspil og venskaber i og uden for Socialdemokratiet, herunder om politikkens og det politiske livs omkostninger.… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Min far", "Bevægelse", "De forreste pladser", "Broderskab", "Den dobbelte loyalitet", "Magten på et jernfad", "Kirsebær med de store", "Et sidespring om Julius Cæsar", "Slitage", "At tabe sejren", "Vesterbrogade 11 A", "Nedtællingen", "Hvor der handles", "Dead Man Walking", "Niende kreds".

"Min far" handler om faderen, der var gymnasielærer og gik meget op i skak. Han fik Parkinsons og døde i 1968.
"Bevægelse" handler om de gyldne tressere, "Det er dejligt af være socialdemokrat." Lidt om Svend Auken som barn og ung, og som ung høj stud. scient. pol. at støde på Bettina Heltberg og allerede på dag 2 af deres bekendtskab at have en følelse af allerede at være gift med hende.
"De forreste pladser" handler om at de forlover sig 5. juni 1965. Forlovelsesturen går til Tunesien i folkevogn. Senere er det meningen at der er en amanuensis-stilling til Svend, men han får ørene i maskinen over en leder i studenterbladet. Han får dog et kandidatstipendium ved H. P. Clausen i stedet for. Det er godt for de har allerede købt et hus i Møllestien for 30.000 kroner. Svend bliver valgt som folketingskandidat i Århus.
"Broderskab" handler om broderskab med kvinderne? Grundtvig og socialdemokraters måde at inkludere kvinderne på. Og lidt om at bede Fadervor.
"Den dobbelte loyalitet" handler om at Svend kunne koncentrere sig så meget om det politiske at han helt glemte familien. Han kommer med i kredsen omkring Anker Jørgensen, men bliver ikke minister i første omgang. Svend bliver arbejdsminister og stifter bekendtskab med Poul Nyrup. SV-regeringen. Bettina og Svend får barn nr 4, Jessica. Den dobbelte loyalitet er mellem LO og Socialdemokratiet.
"Magten på et jernfad" handler om Poul Schlüter, som Anker giver magten i den tro, at det vil gå i skuddermudder. I stedet går det Schlüter godt og Socialdemokratiet skidt. Partiet er splittet i mange fraktioner, der skændes for åbent tæppe. Bettina får kræft og bliver opereret og hænger ved livet. Ovenpå valget i september 1987 går Anker af og peger på Svend Auken som efterfølger. Svend Jacobsen kunne have fået magten "på et sølvfad", men nu får Svend Auken den "på et jernfad". Bettina undrer sig lidt over hvor personligt alle tager den slags afstemninger.
"Kirsebær med de store" handler om Svend som partiformand. Steen Gade og Palle Voigt kigger i Folketingets forretningsorden og ser at 17 medlemmer kan kræve afstemning om rækkefølgen af dagsordensforslag. Det giver Schlüter-regeringen sikkerhedspolitisk nederlag nr 23. Og fra mange sider bliver det udlagt som Svends skyld. Øv. Der bliver udskrevet valg og de udenlandske regeringer kappes om at fortælle hvor skadeligt den socialdemokratiske dagsorden er for landet. Efter valget afløser en VKR regering firkløverregeringen.
"Et sidespring om Julius Cæsar" handler om Shakespeares udgave af Plutarchs udgave af Julius Cæsar. Og om George Brandes afhandling om samme. Bettina Heltberg gør høfligt opmærksom på den overmenneskefilosofi, som Brandes har annammet.
"Slitage" handler om Poul Nyrup, Georg Poulsen og Erling Jensen og glimrende sangstemmer og humor. Og slitage i forholdet mellem Poul Nyrup og Svend Auken.
"At tabe sejren" handler om folketingsvalget 12 december 1990, hvor Poul Schlüter for femte gang i træk tabte et valg. Alligevel blev han siddende som statsminister og Svend Auken og Socialdemokratiet kunne ikke bruge sejren til noget.
"Vesterbrogade 11 A" handler om personsager, i særdeleshed Ritt Bjerregaard og en billig herskabslejlighed i København. Og Cypern og Uffe Ellemann-Jensen og danske FN-tropper. Nytår i slutningen af 1991 føles kejtet for Poul Nyrup og Mogens Lykketoft sliber knive i det skjulte.
"Nedtællingen" handler om at spå om fremtiden. Teiresias og Kassandra? Det er ikke godt at kunne. WEU-sagen og Ritt Bjerregaard og Karl Hjortnæs. Karaktermord på Svend Auken.
"Hvor der handles" handler om tiden op til 11 april 1992, hvor Svend Auken blev væltet som formand og Poul Nyrup Rasmussen valgt i stedet.
"Dead Man Walking" handler om moralske overvejelser i forbindelse med formandsskiftet.
"Niende kreds" handler om formandsvalget. Niende kreds i Dantes helvede er den inderste od der hvor de mest fordømte sjæle pines, ikke af hede flammer, men af isnende kulde. Afstemningen bliver 359 for Poul Nyrup, 187 for Svend Auken og 9 blanke.

Erindringsglimt fra ægteskabet med Svend Auken. Godt skrevet og emnet er nogenlunde interessant. Tamilsagen eller Ninn-Hansen-sagen, som den burde hedde. Og så en hel del ikke så pænt om Ritt Bjerregaard. Og et tænksomt sprog med gode ord i, fx kuldefejl. ( )
  bnielsen | Jan 11, 2017 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Med øjenvidneskildringen af magtkampen i dansk politik op til formandsopgøret i Socialdemokratiet i 1992, hvor den tidligere ægtemand Svend Auken (f. 1943) blev væltet som formand, giver forfatteren sin personlige historie om magtspil og venskaber i og uden for Socialdemokratiet, herunder om politikkens og det politiske livs omkostninger.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,718,150 books! | Top bar: Always visible