HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

De Bourgondische vorsten 1315-1530 by Edward…
Loading...

De Bourgondische vorsten 1315-1530

by Edward De Maesschalck

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
321524,727 (4.6)1
Dit kleurrijke en samenhangende synthesewerk toont de Bourgondische vorsten tegen de achtergrond van hun tijd en heeft oog voor alle facetten van hun samenleving. Je leert meer over de politieke en maatschappelijke context, over de pracht en praal van het hofleven en over tal van artistieke hoogstandjes. Je maakt kennis met het dagelijkse leven, maar ook met grote, soms spectaculaire gebeurtenissen zoals de pest, de Honderdjarige Oorlog, de kruistochten, huwelijken en begrafenissen, toernooien en moordpartijen.Schitterende illustraties van miniaturen, schilderijen, beeldhouwwerk en sieraden brengen de rijkdom van een van de meest hoogstaande periodes uit ons cultureel erfgoed in beeld. Overzichtelijke stambomen en kaarten vullen aan. Een pracht van een cadeauboek dat kunst- en geschiedenisliefhebbers niet mogen missen.… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

“Dit is het verhaal van de Bourgondische hertogen die werden geboren als prinsen, leefden als vorsten en hoopten als koningen te sterven. Maar koningen zijn ze nooit geworden.” De vorsten wisten door oorlogen, huwelijken en diplomatie hun rijk uit te breiden, Ook het instellen van de Orde van het Gulden Vlies bond de adel aan hen. Het begint in 1315, wanneer Odo IV, een rechtstreekse afstammeling van de allereerste Franse koning Hugo Capet, hertog van Bourgondië wordt. Bij gebrek aan nakomelingen die in leven blijven, komt er een nieuwe bourgondische tak. Vanaf Karel de Stoute begint het vorstelijk absolutisme. Een gecentraliseerde staat die belastingen int, een beroepsleger heeft en steeds minder rekening houdt met de verschillen tussen de gewesten. Het eindigt met de dood van Margaretha van Oostenrijk, de tante van keizer Karel V in 1530.
Deze periode heeft veel kastelen, kerken en kunst voortgebracht.
Er wordt een chronologisch overzicht gegeven van de opeenvolgende vorsten met hun echtgenotes, maar ook van de geschiedenis van die periode, zoals de Honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, de pestepidemie, de kruistochten en de luxe aan de hoven. In tegenstelling tot andere geschiedenisboeken komen de vrouwen hier uitgebreid aan bod, Prachtig geïllustreerd met miniaturen, schilderijen en beeldhouwwerken. Een boek om te koesteren. ( )
1 vote sneeuwvlokje | May 26, 2011 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.6)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5 2
5 2

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 138,189,402 books! | Top bar: Always visible