HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Frankie Boy : en biografi om Frank Arnesen…
Loading...

Frankie Boy : en biografi om Frank Arnesen (edition 2008)

by Jens Andersen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
314,117,631 (4)None
Om fodboldspilleren, -rådgiveren og talentspejderen Frank Arnesens (f. 1956) livsrejse fra Sundby Idrætspark til Stamford Bridge, herunder om ungdomsårene på Amager, debuten som 17-årig, salget til Ajax i 1975 og broderskabet med Søren Lerby samt tiden som nøglefigur på Sepps Dynamitlandshold i 1980'erne.… (more)
Member:LAB13
Title:Frankie Boy : en biografi om Frank Arnesen
Authors:Jens Andersen
Info:Kbh. : People's Press, 2008.
Collections:Your library
Rating:****
Tags:fodbold, Frank Arnesen, biography, read

Work Information

Frankie Boy : en biografi om Frank Arnesen by Jens Andersen

Recently added byPodCarsten, risager, LAB13
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Da jeg ønskede mig bogen i julegave (og fik den;), var det pga. den mere eller mindre instinktive sympati, jeg og mange andre med, har for Arnesen. Manden med det sublime offensive spil og det udadvendte, positive væsen husker vi alle fra 80'er-holdet. Det interessante var derfor ikke så meget at få gentaget alle jokes'ene og slet ikke at høre om selve 80'er-holdets formåen, det kan man jo næsten få kvalme af at høre om efterhånden. Det spændende var derimod at prøve at forstå, hvordan "kun en glad dreng" dog kunne være endt i en så central rolle i en engelsk storklub, som de færreste har sympati for. Det virker paradoksalt.

Bogen giver ikke noget endegyldigt svar på det, men den kommer fint omkring mange af de præstationer og tankerne her omkring, som Arnesen har leveret gennem årene. Den så at sige medfødte træningsnarkomani og lysten til at være med i alt på banen, presset som forudsætning for at præstere, som sidenhen blev til workaholic'eren udenfor banen, hvor adrenalinen ved at have bange bolde i luften og alligevel lykkedes med det meste, drev tingene fremad. Den sproglige og ikke mindst sociale intelligens har været der hele vejen, fra de kække bemærkninger, omsorgen for alles ve og vel på holdet, den store holdspiller, som Arnesen var, til scouting af talenter ved at udvise respekt og ærlighed, opbygningen af verdens største netværk af scouts og evnen til at indgå på alle niveauer i forboldverdenen, fra lilleputholdet til stjernene (med tilhørende nykker) og rigmanden Abramovitz. Foruden viljen, som blev styrket ved at "overleve" det benhårde hollandske opdraglesessystem og senere overvindelsen af den lange knæskade, og de sociale færdigheder har det skyhøje ambitionsniveau og trangen til at skabe også været med hele vejen, fra de spektakulære dribleture på banen (gaverne til folket) med øje for effektiteten, så det kunne kaste titler af sig, til opbygningen af fodboldskolen i Chelsea, som måske kan ses som livsværket, hvor ringen sluttes med arbejdet med de unge drenge, som han kan spejle sig i og give både gode råd og omsorg videre.

Dette synes at være nogle af Arnesens karaktertræk og færdigheder, som har drevet værket - foruden den fundamentale nærmest uendenligt store kærlighed til fodboldspillet. Til sidst i bogen nævner Arnesen, at han altid har turde at tage chancer, og det er måske det vigtigste budskab, for som en en klog mand har sagt: "Den, der vover, mister fodfæste for en tid. Den, der intet vover, mister sig selv." (Kierkegaard) ( )
  LAB13 | Apr 18, 2009 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Om fodboldspilleren, -rådgiveren og talentspejderen Frank Arnesens (f. 1956) livsrejse fra Sundby Idrætspark til Stamford Bridge, herunder om ungdomsårene på Amager, debuten som 17-årig, salget til Ajax i 1975 og broderskabet med Søren Lerby samt tiden som nøglefigur på Sepps Dynamitlandshold i 1980'erne.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,450,729 books! | Top bar: Always visible