HomeGroupsTalkZeitgeist
Happy Holidays! The 12 Days of LT scavenger hunt is going on. Can you solve the clues?
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Papeles inesperados by Julio Cortázar
Loading...

Papeles inesperados

by Julio Cortázar

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
724239,458 (4.13)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Spanish (3)  Catalan (1)  All languages (4)
Showing 4 of 4
´Reúne historias desconocidas de cronopios y de famas, artículos sobre literatura, crónicas de viajes, estampas de personalidades, notas políticas, autoentrevistas, poemas y textos inclasificables del autor
  silviabiblio | Apr 5, 2015 |
Papeles inesperados es una deslumbrante colección de textos inéditos y dispersos escritos por Julio Cortázar a lo largo de toda su vida, recientemente encontrados en su domicilio parisino.
Reúne once relatos nunca incluidos en libro; tres historias de cronopios que habían desaparecido; un capítulo inédito de Libro de Manuel; once episodios protagonizados por Lucas; cuatro autoentrevistas; trece poemas inéditos; artículos sobre literatura, pintura, política, viajes; discursos; prólogos; y textos inclasificables, entre otras muchísimas páginas de innegable valor y atractivo. ( )
  BibliotecaUNED | Mar 20, 2014 |
"Este libro, que se publica a los veinticinco años de la muerte del autor, es una extensa y deslumbrante colección de textos inéditos y dispersos escritos por Cortázar a lo largo de su vida" ( )
  Philomela | Aug 23, 2010 |
Aquesta primavera els amants de Cortázar rebérem amb alegria l’aparició d’un gruixut volum miscel·lani titulat “Papeles inesperados” que, tot commemorant el 25 aniversari de la desaparició de l’escriptor, prometia des de la portada una bona ració d’inèdits seus desconeguts fins ara.

L’entusiasme inicial se m’ha anat moderant a mesura que m’he endinsat en les seves pàgines. Potser ho havia interpretat malament, però jo pensava que aquests textos eren fruit d’una troballa fortuïta, potser manuscrits dins d’una ampolla o amagats darrera d’una porta condemnada; no obstant, tot llegint el pròleg es veu que Aurora Bernárdez, vídua i marmessora, els tenia guardats en un bagul sense que s’expliqui convincentment perquè no els havia mostrat abans.

Donat que l’edició de l’obra completa de Cortázar ja s’havia donat per acabada, que ara apareguin en llibre articles i contes que prèviament havien vist la llum en publicacions periòdiques d’àmplia tirada, fa posar en dubte la cura amb la que es fixà per a la posteritat el catàleg dels seus escrits. O bé això o que en el seu moment no es consideraren dignes de figurar dins del cànon cortazarià.

És l’etern problema de l’obra pòstuma sobre el que difícilment ens posarem d’acord, fins i tot (com aquí és el cas) quan alguns textos foren publicats en vida de l’autor i amb la seva aprovació. Tot i això, la natura circumstancial de molts d’ells (pròlegs per amics, textos per catàlegs d’exposicions) en limita força l’interès. Era necessari fer públics els rudimentaris discursos patriòtics o escolars de l’any 1939? Només l’erudit i el biògraf hi trobaran matèria d’estudi en la seva retòrica empolsegada. També alguns textos dels anys 60, marcats per la idea de la Revolució, sonen anacrònics i un poc ingenus (en el pos-posmodern segle XXI una diatriba contra els anuncis de Coca-cola resulta una curiositat antropològica). I el garbell de poemes, sense ser-ne un expert, m’ha semblat ben oblidable.

Què queda doncs que valgui la pena rescatar? Algun conte, un recull d’històries de cronopios i altres d’un tal Lucas, un assaig sobre el transport metropolità (què he de dir?) i un parell d’auto-entrevistes defensives... Poc que sigui imprescindible o revelador, però encara així un petit regal pels admiradors d’aquest artista màgic, juganer, tendre i torbador, un escriptor a qui el gènere miscel·lani li escau com un guant. Tanmateix, i ho lamento, el saldo es decantaria cap a la decepció. ( )
  allau | Aug 25, 2009 |
Showing 4 of 4
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: (4.13)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 2
3.5
4 4
4.5
5 5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 130,841,161 books! | Top bar: Always visible