HomeGroupsTalkZeitgeist
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Fra Neptuns gaffel : en kokebok om fisk og…
Loading...

Fra Neptuns gaffel : en kokebok om fisk og skalldyr

by Hroar Dege

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
3None2,842,946NoneNone
Recently added byIaaS, JanBakk, KystbiblioteketOslo

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language
Canonical DDC/MDS

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Fra Neptuns gaffel
Hroar Dege
En kokebok om fisk og skalldyr
AV ANNE MARIT KLOKK
"Fra Neptuns gaffel" ble første gang lansert for 30 år siden. Siden har vi bare hørt om boken og til stadig irritasjon ikke fått tak i den. Dette er en riktig kokebok om havets spiskammers. Da den i sin tid kom og beskrev delikate retter inklusive tangkrabber, kråkeboller, snegler, blåskjell, steinbit og lignende "agnemner" som fiskefolket nordpå hoderystende kalte det den gangen, bragte boken en ny æra inn i det tradisjonelle norske kjøkken. Vår kysts nasjonalrikdom fisk og ufisk, skalldyr og skjell ble tilberedt på nye måter og i andre kombinasjoner. Også innlandsfisk som sik og gjedde, rakefisk og røkefisk er tatt med.
Boken er nå kommet i nytt opplag etter 30 år og mye er dratt opp av havet siden den gang. Det er også skjedd en del med vårt kosthold. Vi spiser mer fisk og sjømat enn noen sinne, og selv nordpå har man begynt å ta for seg av ufisk som breiflabb og steinbitt. Derfor er matkunstneren Hroar Deges bok mer aktuell enn noen gang. Hans håndskrevne notater og tegninger i bokens marger er av ny dato. Her krydrer han rundhåndet av 30 års merviden og klokskap etter kontinuerlig å ha jobbet med matens mysterier. Han har også plusset på med en del nye oppskrifter. Men som han selv sier .-Det vesentlige, den gang som nå. Det er smaken det skal handle om!
"Fra Neptuns gaffel" er ingen bildebok i fire farger, men hyggelig lektyre man kan ta med seg i sengen for å gi fantasien flukt og samtidig få ideer og lyst til å komponere noe godt for morgendagen. Her er ingen prangende detaljbilder av reker i unaturlig størrelse eller lekre tallerkner av matkomposisjoner. Disse bildene overlater Hroar Dege til deg og meg å skape selv. Bildene han bruker er fra fiske og fangst i blått/hvitt. Hverdagsbilder fra havet vi som båtfolk setter ekstra pris på.
Forfatterens foredrag fengsler. Det er mange smakfulle og pikante ord om kvalitet, buljonger, gratenger, supper, krabbesorter og ingen er vel mer kreativ enn Dege når det gjelder å sette ord på følelsene omkring mat. En nybegynner på kjøkkenet med sans for spenstig sprogbruk vil lese denne kokeboken som en god roman og føle seg mer enn klar til å gå løs på oppgavene ved komfyren. Og konsentrere seg om smaken og ikke presentasjonen han har sett bilder av.
Velbekomme!
Hroar Dege
Fra Neptuns gaffel
Aschehoug Forlag
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Popular covers

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 130,797,741 books! | Top bar: Always visible