HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Også andre hensyn : Dansk ligestillingshistorie 1915-1953

by Jytte Larsen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1None7,778,984NoneNone
Den 5. juni 1915 blev Danmark moderne. Mellem 12.000 og 20.000 kvinder marcherede gennem hovedstaden for at fejre, at de havde faet valgret, og at ligestilling skulle vAere den nye malestok for dansk demokrati.Ligestillingen mellem mAend og kvinder blev den dato skrevet ind i grundloven. Det skulle vAere det princip, som fremtidens Danmark skulle bygges op om. Og allerede i tiaret fra 1915 til 1925 vedtog de danske politikere ambitiose reformer for at gore drom til virkelighed: Kvinder opnaede lige lon- og ansAettelsesvilkar i den offentlige sektor, og i Aegteskabet fik de samme rettigheder som manden.Men lighed for loven forte ikke altid til reel lighed. Savel i Danmark som i resten af verden var kampen for ligestilling langtfra afsluttet. Pa den internationale scene satte forende danske feminister markante fingeraftryk pa FN's epokegorende ligestillingspolitik, og pa hjemmefronten opfordrede medlemmer af Dansk Kvindesamfund i 1946 til, at kvinder blev arveberettiget til den danske trone. Deres indsats medvirkede til en ny revision af grundloven i 1953, og det er dem, vi kan takke for, at Margrethe 2. i 1972 kunne udrabes som landets dronning.Det er denne banebrydende epoke fra 1915 til 1953, som bind 2 i Dansk ligestillingshistorie undersoger. - Fire artier, hvor den forste generation af kvindelige politikere trods deres ringe antal fik stor betydning for udviklingen af det ligestillingsdanmark, vi kender i dag.… (more)

No tags

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

No reviews
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Den 5. juni 1915 blev Danmark moderne. Mellem 12.000 og 20.000 kvinder marcherede gennem hovedstaden for at fejre, at de havde faet valgret, og at ligestilling skulle vAere den nye malestok for dansk demokrati.Ligestillingen mellem mAend og kvinder blev den dato skrevet ind i grundloven. Det skulle vAere det princip, som fremtidens Danmark skulle bygges op om. Og allerede i tiaret fra 1915 til 1925 vedtog de danske politikere ambitiose reformer for at gore drom til virkelighed: Kvinder opnaede lige lon- og ansAettelsesvilkar i den offentlige sektor, og i Aegteskabet fik de samme rettigheder som manden.Men lighed for loven forte ikke altid til reel lighed. Savel i Danmark som i resten af verden var kampen for ligestilling langtfra afsluttet. Pa den internationale scene satte forende danske feminister markante fingeraftryk pa FN's epokegorende ligestillingspolitik, og pa hjemmefronten opfordrede medlemmer af Dansk Kvindesamfund i 1946 til, at kvinder blev arveberettiget til den danske trone. Deres indsats medvirkede til en ny revision af grundloven i 1953, og det er dem, vi kan takke for, at Margrethe 2. i 1972 kunne udrabes som landets dronning.Det er denne banebrydende epoke fra 1915 til 1953, som bind 2 i Dansk ligestillingshistorie undersoger. - Fire artier, hvor den forste generation af kvindelige politikere trods deres ringe antal fik stor betydning for udviklingen af det ligestillingsdanmark, vi kender i dag.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 206,442,186 books! | Top bar: Always visible