HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Glimt

by Rikke Bakman

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
922,001,013 (3.13)None
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 2 of 2
Danske Rikke Bakman debuterede i år med Glimt, som forlaget på forsiden kalder en tegnet roman. Vi er tilbage i 1980’erne, hvor den seksårige Rikke er på sommerferie ved Vesterhavet sammen med sine forældre og sin storesøster.

Vi følger familien en enkelt dag, og synsvinklen er konsekvent barnets. Små begivenheder fylder meget i hendes verden: En undulat er fløjet væk, hun kommer med faren til købmanden, de tager til stranden. Da de voksnes drama endelig eksploderer ud på aftenen er det skræmmende og ubehageligt – viden om, at de voksne gør ting, man ikke forstår, hører selvfølgelig også med til barndommens erfaringer.

På forsiden cykler Rikke Bakman og hendes søster på stranden ved Vesterhavet, men alligevel vil det ikke være rigtigt at sætte hendes bog i samme kategori som Alison Bechdel eller Craig Thompson, der nærmest tegner deres erindringer. Glimt er ikke en sammenhængende fortælling om at vokse op, men netop glimt og øjebliksbilleder fra en enkelt dag i en helt almindelig barndom. Tegnet novelle ville måske være en mere rammende beskrivelse trods de 300 sider.

Replikkerne er korte, så det tager ikke lang tid at læse bogen med mindre man fordyber sig i tegningerne. Det er der god grund til, for de er meget smukke. Stilen er børnetegningens, og det ligner, at de er udført med farveblyanter, farvekridt og andre redskaber fra børnehavens arsenal. I første omgang var jeg lidt irriteret over stilen, men jeg vænnede mig hurtigt til dem, og de er med til at understrege barnets synsvinkel.

Bakman er utvivlsomt et talent, som jeg glæder mig til at se mere fra. Glimt er godt selskab i et par timer, hvor man kan drømme sig bort til barndommens og sommerens forunderlige land. Her mellem jul og nytår med regn og blæst uden for vinduet, er det sidste er næsten mere fjernt end det første! ( )
  Henrik_Madsen | Dec 27, 2011 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Glimt er en tegnet erindringsroman fra 1980'ernes Nordjylland, som foregår en sommerdag ved Vesterhavet. Rikke er seks år gammel og på ferie med sin familie. Dagen går med helt almindelige feriesysler, men fra et barns perspektiv er livet både kedeligt, uforståeligt, frygtindgydende, magisk og fuldstændig overvældende - alt sammen i løbet af en enkelt dag.
Med en fintfølende blyantsstreg skildrer Rikke Bakman barndomslandet med indfølthed og sympati og et sprogøre, som er præcist registrerende og forrygende morsomt.
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.13)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 206,461,612 books! | Top bar: Always visible