HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

En skugga blott by Maria Lang
Loading...
MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
332338,203 (3.21)None

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Swedish (1)  Danish (1)  All (2)
Showing 2 of 2
Sverige, Stockholm, november 1952
Puck Bure er relativt nyligt blevet gift med Einar Bure. Hun har været i Ægypten i to måneder, men bliver mod forventning ikke modtaget af Einar i lufthavnen i Arlanda selv om hun havde skrevet at hun var på vej hjem efter at have plejet sin far, arkæologen Johannes M. Ekstedt, til han blev rask igen. Hun tager hjem til deres lejlighed, hvor der er tomt og mørkt, men der ligger til gengæld en anden kvindes tøj spredt over det hele og i badekarret ligger en død ung kvinde. Puck tilkalder sin bekendt, Christer Wijk, der er chef for drabskommissionen og hurtigt får tilkaldt nogle kriminalbetjente, Ellert og Nord, og resten af sine specialister. Kvinden viser sig at hedde Eva Clason og Einar Bure har lånt hende lejligheden, mens han selv er en uges tid i København til konference. Puck er et par gange stødt på Eva på biblioteket, Humanistisk Bibliotek, i daglig tale Hum. B, der ligger ved Stureplan. Her er den charmerende Jan Hede, den nybagte docent Karl-Gustaf Segerberg, evighedsstudenten Ingmar Granstedt og evighedsstudinen Lillemor Olin, der også er en intrigant gås. Eva deler normalt logi med veninden, den jurastuderende Kersti Ryd, men der er ombygning. Einar er ikke til at lokalisere i København, så er han overhovedet taget afsted?
I Hum. B. færdes også Staffan Arnold og Pelle Bremmer, der begge har en disputats om Stagnelius på bedding. Og en meget rig kvindelig studerende, Görel Fahlgren, der har studeret i Paris og går i designertøj.
Christer bliver lukket ind af Puck og når at spørge om en hel del inden det går op for selskabet at han er leder af efterforskningen. Pelle dukker op og er ude af sig selv over at hans papirer er væk. Hvis de ikke kommer igen, kan han ikke 'sømme' disputatsen i denne uge og så kan han ikke komme først med afhandlingen om Stagnelius. Eva havde lovet at læse korrektur, men hvis nu hele afhandlingen er væk? Eller rettere det er 'bare' kildehenvisninger, noteapparat osv. Christer kan fortælle at afhandlingen ikke er fundet i Bures lejlighed, men benytter også anledningen til at tage en uformel samtale med de involverede en ad gangen. Der er otte og en af dem må være morderen.
Pelle Bremmer, Ingmar Granstedt, Lillemor Olin, Staffan Arnold, Jan Hede, Kersti Ryd, Görel Fahlgren og Karl-Gustaf Segerberg.
Pelle fortæller om afhandlingen og om et ledigt job til den, der først bliver disputeret. Ingmar fortæller om at han så en gå ind til Eva, men vil ikke ud med hvem det er, for han er ikke sikker. Olin har haft øjnene med sig, men ikke set noget afgørende. Staffan og Jan heller ikke og Jan tror ikke på jalousi eller kærlighedssorger som motiv. Afhøringerne giver ikke noget gennembrud, så over de næste uger er det almindelig efterforskning, der stykker et billede sammen af at Eva har brugt mange penge (måske 30000 svenske kroner på et halvt års tid) på en forlovet, som de ikke rigtigt kan identificere. Den 13. december kommer det til en konfrontation, hvor Ingmar Granstedt bliver såret dødeligt af morderen, men med en døende mands sidste ord formår han at fortælle hvad han ved. Det er imidlertid et falsk spor, men nu er Christer tæt på morderen og Jan Hede bliver afsløret som gerningsmand til begge mord. Jan tilstår og motivet var at slippe for Evas lidt omklamrende måde at være kæreste med ham på. Hun havde lånt ham en hel del penge og de havde hjulpet ham til at dække en gæld som hans far havde efterladt sig ved sin død.
Dagen efter holder Pelle disputats, men han har dummet sig lidt undervejs, så han søger til udlandet (sammen med Görel) i stedet for at gå efter den lokale stilling (som Staffan så sikkert kan få). Görel har mange penge, så han behøver strengt taget slet ikke arbejde.

Stagnelius = Erik Johan Stagnelius (13 oktober 1793 - 3 april 1823). På svensk er det Kersti Rydh og Lillemor Ohlin og Karl-Gustaf bliver til Kåge (dvs K G).

Ok kriminalhistorie, men det væsentligste er sådan set den meget detaljerede miljøbeskrivelse af en flok humanister, der er i sidste del af deres studie og hvor fremtidig karrieremulighed fylder meget. ( )
  bnielsen | Feb 7, 2017 |
Intressant för miljön, men inte en av hennes bästa. ( )
  iander | Feb 24, 2016 |
Showing 2 of 2
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Information from the Finnish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Information from the Finnish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Swedish title translates in English to, A Mere Shadow
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.21)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5 1
4 2
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 116,984,949 books! | Top bar: Always visible