HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Et Þliv p ̄kanten by Christiansen
Loading...

Et Þliv p ̄kanten (edition 2005)

by Christiansen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
281846,850 (3.29)None
Den tidligere jægersoldat (f. 1952) fortæller om sin barndom, den hÃ¥rde uddannelse i militæret og karrieren i Jægerkorpset. Han fortæller om sin livsfilosofi, hvor den mentale indstilling er menneskets vigtigste redskab. En livsfilosofi han viderebringer som foredragsholder og rÃ¥dgiver for erhvervsfolk og eliteidrætsudøvere.… (more)
Member:dekov
Title:Et Þliv p ̄kanten
Authors:Christiansen
Info:[Kbh.] Aschehoug 2005
Collections:Import, Lånt på biblioteket, Your library, Currently reading, Read but unowned
Rating:***
Tags:goodreads

Work Information

Et liv på kanten by B. S. Christiansen

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

B. S. Christiansen fortæller sin livshistorie i fem dele.
Første del dækker til og med indsendelse af afsøgning til jægerkorpset, Han starter som dreng med at balancere på altangelænderet på anden sal, bliver drillet i skolen som splejs og siden som splejs med store fødder, I 1967 går han ud af skolen i ottende klasse og bliver elektrikerlærling. I 1972 er han 19 og udlært og bliver indkaldt. Efter tre måneder bliver han taget til sergent og derfra søger han til jægerkorpset i februar 1973.
Anden del handler om at bestå optagelsesprøven - hvis man består, piller de alle gradstegn af uniformen, for nu er man rekrut i jægerkorpset. Så aspirant i fire måneder, hvor man får lært at hade koldt vand. Og brændenælder og rå fisk. Alle med mindste tilbøjelighed til at give op bliver siet fra. Det er ok at snyde, men ikke at blive opdaget. Efter aspiranttid skal man lige i lære ved frøerne i tre uger, De har en øvelse "tage Maren en tur ud til grevindens hus", som er lidt hård. Tilsvarende skal nyuddannede frøer en tur til jægerne. En tur på rangerskole i USA giver perspektiv på hvad danskere kan og hvilke uanede tekniske ressourcer amerikanerne har, som danskerne kun kan drømme om. På rangerkurset er han sammen med Carsten Mørch og denne har også skrevet om det i bogen "Sådan!".
Tredje del handler om antiterrorkorpset og hvordan det strider imod næsten alt hvad jægerne er vant til. B.S. eksperimenterer med at fotografere og filme under faldskærmsudspring og de første forsøg er livsfarlige og tæt på at knække nakken på ham.
Fjerde del handler om sovjetunionens fald og hvordan det vender op og ned på alt indenfor forsvaret. Krigen i Kroatien og kaos på hjemmefronten.
Femte del er tiden efter jægerkorpset og hvor han finder et nyt parforhold og får en søn - der kommer 9 uger for tidligt og hvor fødslen er ved at koste hans kone Karin livet.

Overraskende god bog med mange gode pointer. For drengerøvene er der stribevis af gode fotografier ( )
  bnielsen | Jan 30, 2010 |
no reviews | add a review

» Add other authors (12 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
B. S. Christiansenprimary authorall editionscalculated
B.S. ChristiansenAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Vestergaard, LarsJournalistsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Den tidligere jægersoldat (f. 1952) fortæller om sin barndom, den hårde uddannelse i militæret og karrieren i Jægerkorpset. Han fortæller om sin livsfilosofi, hvor den mentale indstilling er menneskets vigtigste redskab. En livsfilosofi han viderebringer som foredragsholder og rådgiver for erhvervsfolk og eliteidrætsudøvere.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.29)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 1
4
4.5 1
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 207,111,654 books! | Top bar: Always visible