HomeGroupsTalkZeitgeist
Hide this

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Het zoemende ei by Willy Vandersteen
Loading...

Het zoemende ei (1964)

by Willy Vandersteen

MembersReviewsPopularityAverage ratingMentions
541218,071 (3.42)1

None.

None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

» See also 1 mention

Lambik heeft een nieuw hobby ; het goochelen!
...Echter het wil niet zo lukken als hij het zich voorstelt. Na een mislukt experiment stuurt de woedende Sidonia hem de laan uit. Teleurgesteld gaat Lambik naar professor Barabas, maar de professor heeft andere problemen. De geleerde heeft namelijk een bericht uit de ruimte ontvangen en kan het niet ontcijferen. Lambik weet de professor door louter toeval te helpen. Dolgelukkig gaat de professor aan de slag en vraagt aan Lambik of hij niet Sidonia en de kinderen wil gaan halen zodat zij de eersten kunnen zijn die de boodschap van een andere planeet kunnen horen.
In het stadspark krijgt Lambik het aan de stok met een politieagent, maar ziet kans om het te regelen en daarbij laat hij informatie los over het bericht uit de ruimte. Een zwerver luistert het gesprek tussen de twee af en is kort daarna in een verdachte kroeg terug te vinden, waar hij aan een zekere Spin het verhaal vertelt. De Spin vindt het zo interessant dat hij de zaak zelf zal overnemen.
Ondertussen zijn onze vrienden bij Barabas aangekomen, maar de professor is nog niet klaar met het ontcijferen. Lambik maakt hier onmiddelijk gebruik van en laat in de woonkamer zijn goochelkunsten zien. Zoals gewoonlijk mislukt het.
Ondertussen is de professor klaar met het ontcijferen en enthousiast deelt hij de boodschap mee aan zijn vrienden. De ruimtewezens hebben angst voor onze kernproeven en zenden daarom een reusachtig ei naar onze aarde. Plots merkt Wiske op dat er in het bericht niet staat waar het ei zal gaan landen. Hierop draait de antenne van professor Barabas weer dag en nacht om signalen van de planeet Lactona te kunnen opvangen.

Lambik gaat ondertussen zijn goochelkunsten op een jaarmarkt presenteren, maar ook hier verprutst hij weer het een en het ander en leert een zekere profesor Diavolo kennen, die meent dat Lambik aanleg heeft voor het goochelen. Lambik neemt hem naar zijn huis, waar hij door de professor ingewijd wordt in de kunst van het goochelen. Intussen ontvangt Barabas nieuw signalen en ontbiedt hij zijn vrienden weer om te komen. Lambik komt meteen, maar neemt zijn leermeester, professor Diavolo, mee naar het huis van Barabas. Vriendelijk maar ook beslist vraagt Sidonia Diavolo even te wachten.
Barabas leest nu de nieuwe boodschap voor aan onze vrienden, waarin staat dat het ei in de Mato Grosso, het Braziliaanse oerwoud zal gaan landen. Meteen hierna verbrandt Barabas de boodschap uit geheimhouding. Wat niemand van onze vrienden weet is dat Diavolo ondertussen aan het luistervinken is en nu meteen verdwijnen wil want hij weet nu wat hij weten moet.
Wiske wil Diavolo wat te drinken brengen en valt per ongeluk over het afluisterapparaat van Diavolo. Ondertussen merken onze vrienden, dat Lambik een miniatuurzender en -ontvanger bij zich draagt. Voor Barabas is het nu meteen duidelijk dat ze afgeluisterd werden door Diavolo. Ze stormen de woonkamer in en vinden het afluisterapparaat en Wiske gekneveld op de grond.
Diavolo komt nu met een schietijzer uit de achtergrond en maakt zich bekend. Tot hun grote verbazing is het niemand anders als hun aartsvijand dr. Krimson! Na het avontuur met de sissende sampan wist hij uit de gevangenis van Hongkong te ontsnappen en heeft als de Spin weer een machtige organisatie kunnen opbouwen. Dat ei van de planeet Lactona komt hem hierbij gelegen.

Ondertussen is Jerom klaar met baden en trekt nogal hardhandig niet alleen de stop uit het bad, maar ook een gedeelte van het plafond, met als gevolg, dat Krimson pardoes al het badwater over zich heen krijgt. Lambik gaat onmiddelijk tot de aanval over, maar Krimson weet toch te ontsnappen. Suske en Wiske achtervolgen de schurk meteen, maar die weet de kinderen te verschalken doordat zijn handlangers niet stil gezeten hebben.
Met de kinderen als gijzelaars verdwijnt hij naar Brazilië om in de oerwouden naar het ei te zoeken. Jerom en Lambik gaan in de achtervolging en vliegen ook naar Brazilië om Krimson te stoppen, de kinderen te bevrijden en het ei van Lactona te vinden.
In de onmetelijke oerwouden van de Mato Grosso komt het dan uiteindelijk tot het finale gevecht tussen onze vrienden en Krimson met zijn handlangers. Natuurlijk zijn het onze vrienden, die de strijd winnen, maar ze kunnen het geschenk van Lactona, een grote metalen robot die vrede kan stichten, niet redden. Het metaal van Lactona blijkt niet bestand te zijn tegen de temperatuur van de aarde en zo keren onze vrienden teleurgesteld naar huis.

Bron: http://suskeenwiske.ophetwww.net/
Tekst: Alain Stienen ( )
  Besselina | Feb 28, 2008 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Series (with order)
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Awards and honors
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Publisher series
Information from the Dutch Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original language

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Book description
Haiku summary

No descriptions found.

No library descriptions found.

Quick Links

Swap Ebooks Audio

Popular covers

Rating

Average: (3.42)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 2
3.5 1
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

You are using the new servers! | About | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 117,073,194 books! | Top bar: Always visible