HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Valhall 6: Iduns gyldne epler

by Peter Madsen

Other authors: See the other authors section.

Series: Valhalla (Madsen) (6)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
2211,033,577 (4.33)None
Tegneserier. Da Idun, vogter af de gyldne æbler, som giver evig ungdom, bortføres af den rige, griske jætte Tjasse - godt hjulpet af den intrigante Loke - er scenen sat for løjer, forviklinger og hævnaktioner.
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Valhalla, for længe siden
Noatun venter forgæves på Iduns gyldne æbler. De sikrer ellers guderne mod at blive ældre. Jætten Tjasse viser sig at være den skyldige. Hans datter, Skade, er desværre smuk og lydefri, så hun er svær at få afsat, navnlig da hun selv er kræsen og ikke kan lide Sugner, Skimner, Gylpner, Gylfaginnin-Grimrir eller Yg. Faderen forsøger at overtale hende: "Du .. Du må slå til, mens medgiften stadig kan overtale dem!" hvilket ikke hjælper på stemningen i det lille hjem.
Thor, Loke, Odin, Røskva og Tjalfe er på rejse, da de møder Tjasse i ørneham. Loke kommer godt op at flyve og for at slippe ned, må han love at skaffe Tjasse guldæblerne og Idun med, for Loke er dum nok til at røbe at æblerne kun virker, når man får dem af Idun. Loke og Tjasse laver en aftale om at Loke får Skades medgift, hvis han skaffer Tjasse guldæblerne og Idun. Begge har i sinde at sńyde den anden groft.
Vel tilbage i Valhalla skaffer Loke Tjasse muligheden for at snuppe Idun og æblerne. Tjasse smutter, men guldet må Loke selv hente hjemme ved ham.
Guderne lugter lunten, da Idun og æblerne er væk og Loke er den, der sidst er set sammen med hende. De foreslår at riste blodørn på hans rygstykker, så han gør til bekendelse og røber at han er blevet forelsket i Skade.
Thor følger med på turen til Skade og røber at han ville have slået skallen ind på Loke, hvis det havde drejet sig om guld eller et væddemål!
Skade bliver overvældet, da hun får fortalt at Loke er forelsket i hende og afslår medgiften på hans vegne.
De overnatter ved Tjasse inden turen går hjem og Loke forsøger at få både guldet og Idun med, hvilket Skade naturligvis misforstår.
Loke og Idun flygter vha Lokes fugleham, men Tjasse i ørneham er lige bag dem. Thor dukker op i rette øjeblik og slår Tjasse ihjel.
Skade dukker op og da alle er sure på Loke, forsøger de at få Loke og Skade gift, men det bliver i stedet Njord og Skade.
Det er dog ikke noget godt match i længden. Og Loke er heller ikke i kridthuset hos Idun og Brage, og lidt drilleri kan Loke jo godt tåle?

Herlig udgave af historien om guldæblerne og de ældede udgaver af guderne er godt tegnet af Peter Madsen. ( )
  bnielsen | May 29, 2012 |
no reviews | add a review

» Add other authors (4 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Peter Madsenprimary authorall editionscalculated
Rancke-Madsen, HansAuthormain authorsome editionsconfirmed
Kure, HenningAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
Vadmand, PerAuthorsecondary authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Tegneserier. Da Idun, vogter af de gyldne æbler, som giver evig ungdom, bortføres af den rige, griske jætte Tjasse - godt hjulpet af den intrigante Loke - er scenen sat for løjer, forviklinger og hævnaktioner.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4.33)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5 2
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 207,142,052 books! | Top bar: Always visible