Search stortemelk's books

Random books from stortemelk's library

De ramp by Hans Redeker

Fausto Koppie by Anke de Vries

Het laatste landschap : verhalen by Ira Bart

Stad der dieven by David Benioff

Gesponnen suiker by Jan Wolkers

Het jaar 1901 : verhalen naar de politiearchieven der stad Aalst by Louis Paul Boon

Lekker Amsterdam 1999 by Johannes van Dam

Members with stortemelk's books

RSS feeds

Recently-added books

stortemelk's reviews

Reviews of stortemelk's books, not including stortemelk's

Helper badges

Author CombinationCommon KnowledgeCover UploadingDistinct AuthorsHelperWork CombinationWork SeparationsAuthor NeverersTag TranslationsWork RelationshipsBookstoresTag Combinations

Site design selection

Use the new design

Use the old design

The old design is no longer fully supported nor does it get full attention when we roll out new features. We strongly recommend using the new design.

 

Member: stortemelk

CollectionsAlles (2,575), Your library (1,608), AMHB (761), HH/JH/LH (338), Leeslijst A (1,717), Leeslijst B (858), To read (1,098), Currently reading (5), Gelezen A (619), Romans (439), Novelles (23), Verhalen (85), Jeugdboeken (126), Gedichten (103), Strips & cartoons (28), Letteren (140), Taal (91), Naslagwerken taal (26), De andere Muzen (90), Non-fictie overig (188), Hobby | Praktisch (34), Read but unowned (40), All collections (2,727)

ReviewsNone

Tagswoonkamer (772), billy's (507), 1001 (397), ongeordend (120), bloemlezing (90), bulkboek (87), 2006 (78), 2005 (72), 2009 (71), 2013 (70) — see all tags

Cloudstag cloud, author cloud, tag mirror

Recommendations4 recommendations

GroupsNone

VenuesVisited

LocationAmstelveen

Favorite authorsNot set

Account typepublic, lifetime

URLs http://www.librarything.com/profile/stortemelk (profile)
http://www.librarything.com/catalog/stortemelk (library)

Member sinceOct 21, 2009

Currently readingTijl Uilenspiegel by Charles de Coster
The Fellowship of the Ring (The Lord of the Rings, Part 1) by J.R.R. Tolkien
Blindness by Jose Saramago
The prime of Miss Jean Brodie by Muriel Spark
Onbepaald door het lot : roman by Imre Kertész

Leave a comment

Comments

Hey Suus,

Niet schrikken, ik heb mijn beoordelingssysteem aangepakt. Omdat ik te hoog inzette voor boeken die ok waren, had ik te weinig ruimte om de verschillen in mijn waardering voor boeken aan te geven. Daarom hou ik nu meer jouw systeem aan met 2,5 sterren voor boeken die ok zijn en vanaf daar naar onderen of boven bij te stellen. Veel boeken heb ik daarom nu een lagere waardering gegeven.
Verder heb ik a visit from the goon squad gelezen wat inderdaad heel postmodern is. Op zich vind ik dat helemaal geen probleem, maar de vele verschillende verhalen spraken me gewoon niet zo aan. Misschien is het boek ook wat te Amerikaans voor mij. Ik ben nu net begonnen in Legends of a suicide en tot nu toe vind ik het een mooi boek. De hoofdpersoon (een jonge jongen) heeft zoveel problemen dat hij bij zijn eigen huis inbreekt en met een geweer alle ramen en deuren van het huis eruitschiet. Net zolang doorknallen tot het lukt om daarna opgepakt te worden door de ex-vriend van je moeder. Vind ik een interessant begin van een boek, maar je ziet vanzelf wel wat ik ervan vond als ik het uit heb. Als het goed is, ligt straks als ik thuiskom Fingersmith van Sarah Waters op de mat. Vond het te leuk om een keer ongeveer tegelijk met jou een boek te lezen. Oftewel die ga ik hierna lezen. Verder heb ik Brick lane van Monica Ali, Native Son van Golding en The complete Sherlock Holmes besteld. Dus die moeten ook binnen twee weken binnenkomen. Ik heb voor het eerst Bookdepository gebruikt. Ben benieuwd of het goed gaat en hoe lang het duurt. Heb je trouwens The book of negroes al voor jezelf gekocht? Ik vond het echt een mooi boek. Aangezien ik dat al had verwacht, maar ook dat je er wel even de tijd voor moest nemen, heb ik daarom gewacht tot een goed moment. Vandaar dat het zo lang duurde. Ik zag trouwens dat ik al een tijdje een boek op mijn verlanglijst heb staan dat hetzelfde onderwerp heeft namelijk The sea of poppies van A. Gosh. Ok nu heb ik weer genoeg studie-vermijdingsgedrag vertoont en moet ik echt aan mijn responsepaper gaan werken aangezien ik dat over een uur ingeleverd moet hebben. Bar en ik hadden trouwens bedacht om ons Baileys-Librarything avondje binnenkort te herhalen om de rest van haar boekenkast in te voeren, maar vooral ook voor de gezelligheid. Lijkt je dat goed plan?

Dikke kus,

Lilian
Hallo Stortemelk,

Een vraagje. Ik zie dat je bij Adriaan van Dis de titel "Tropenjaren" hebt ingevoerd. Nu ken ik daar twee versies van: eentje in combinatie met "Komedie om geld" en eentje in combinatie met toneelstukken van andere auteurs ("De zaak" en "Heden Christine"). Is jouw uitgaven één van deze beide, of bestaat er inderdaad nog een afzonderlijke uitgave?

met vriendelijke groet,

sneuper
Hey Suus,

Zoals je wel gemerkt zal hebben, was ik er zaterdag nog niet. Ik heb een paar dagen heel erg last gehad van oorpijn en migraine en daardoor ook een paar nachten heel slecht geslapen. Ik had dan ook niet zoveel zin om zaterdag in de drukte te werken en om naar het feestje te komen. Ik moest echt een beetje rust nemen. Wel braaf hoor trouwens dat jullie allemaal om twaalf uur al in bed lagen. Klinkt niet als een heel spetterend feestje, was het wel gezellig?
Ik zal zeker nog een poging doen om Remko op Librarything te krijgen. Dat hij niet zo vaak meer met ons over boeken kan praten, lijkt me een sterk argument. Alhoewel ik toch vooral met jou boeken bespreek.
De boeken die jij net hebt gelezen en gaat lezen, klinkt niet heel erg spetterend moet ik eerlijk zeggen. Waarom lees je ook oude tijdschriften en strips? Vind je dat echt leuk of heb je het gevoel dat dit moet? Moby Dick is wel echt een klassieker en een echte pil. Succes ermee! Misschien dat ik het over tien jaar nog een keer lees, maar nu mij niet gezien. Dat geldt trouwens voor mij ook wat betreft de boeken van Mullisch. Ik ben nooit een fan geweest en ik ga dat ook nooit worden. Alleen Het stenen Bruidsbed trekt me nog enigszins.
Ik heb net Zaterdag van McEwan uitgelezen. Ik had het per ongeluk in het Nederlands besteld. Normaal niet zo'n probleem, maar deze vertaling was echt slecht bij tijd en wijlen. Ik heb echt even geen idee wat ik nu ga lezen. Het is tijd om weer nieuwe boeken te kopen. Helaas vindt mijn bankrekening dat wat minder leuk. Maar goed ik ga nog even in mijn boekenkast kijken en zal het nieuwe boek hier weer posten. Tot vrijdag.
Hey Suus, Grappig dat hij hetzelfde gevoel had. Moet wel zeggen dat ik nu heel nieuwsgierig ben geworden hoe walgelijk het dan wel niet is, maar ik heb toch niet heel veel trek om 960 pagina's door te werken als het echt zo erg is. Heel irritant dat ik niet gewoon iemand ben die dan stopt met een boek. Leven en lot van Grossman heb ik wel ook op mijn lijstje staan. Waarschijnlijk zal ik die binnenkort wel een keertje aanschaffen aangezien ik er nu al zo vaak mee in mijn handen heb gestaan in de boekwinkel.
Ik had nog nooit van het boek elegant als een egel gehoord dus ik heb het even gegoogled (lekker werkwoord) en het lijkt me absoluut de moeite waard. Maar nu ben ik wel benieuwd naar het waarom van je vraag? Ik ben nu een echte klassieker aan het lezen: to kill a mockingbird en ik heb een andere besteld, the great gatsby. als de hele wereld het dan toch gelezen heeft, moet ik er ook maar een keertje aan geloven. Wat lees jij op dit moment?

Groetjes en tot zaterdag
Hey Suus,

Ken jij het boek De Welwillenden van Jonathan Litell? Ik kwam het toevallig tegen in een artikel waarna ik een beetje begon te snuffelen en op de nrc-site terecht kwam waar nogal heftige reacties staan. Ben heel benieuwd of jij hiervan gehoord hebt en misschien zelfs gelezen.

Groetjes
Hi! FYI; http://www.librarything.com/topic/100887 Regards Reinhardt
p.s.: En nee, ik vind het absoluut niet erg dat je een opmerking maakte. Als ik 'n fout maak hoor ik dat liever.
Ah, oeps...
Help/FAQs | About | Privacy/Terms | Blog | Contact | APIs | WikiThing | Common Knowledge | Legacy Libraries | Early Reviewers | 89,476,080 books! | Top bar: Always visible