HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Spill : en damroman (2010)

by Sigrid Combüchen

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1144239,213 (3.94)None
En f©œrfattare f©Ær ett brev fr©Æn en av sina l©Þsare, Hedwig Langmark, som k©Þnt igen sig i ett beskrivet foto i en av f©œrfattarens b©œcker. Genom brevv©Þxlingen och f©œrfattarens egna efterforskningar v©Þxer en ber©Þttelse om Heddas liv som ung. Men mellan f©œrfattaren och den gamla Hedda uppst©Ær en dragkamp om hur och varf©œr hennes liv blev som det blev. Romanen b©œrjar med att f©œrfattaren (som av en h©Þndelse heter Sigrid Comb©ơchen) f©Ær ett brev fr©Æn en av sina l©Þsare. Det ©Þr en gammal dam p©Æ spanska solkusten som k©Þnner igen sig p©Æ ett familjefoto fr©Æn trettiotalets Lund, beskrivet i en av f©œrfattarens romaner. Den bilden l©Æg en g©Æng i en tiokronorsl©Æda i en antikaff©Þr och togs om hand d©Þrf©œr att det var historia fr©Æn en stadsdel d©Þr f©œrfattaren sj©Þlv bor. L©Þnge har hon haft en id©♭ om att skriva en roman om de kvarteren. Nu l©Ætsas hon bo i huset d©Þr flickan fr©Æn fotot bodde och breven mellan norr och s©œder v©Þxer i antal och leder vidare till skolkataloger, Veckojournalen och hemsidor p©Æ n©Þtet ... Bilden av familjen Carlsson, f©œr©Þldrar, tre br©œder och Hedda - enda dottern - t©Þtnar efterhand och detaljeras genom den gamla Heddas brev och f©œrfattarens "bredvidl©Þsning". Parallellt med detta v©Þxer ett ber©Þttande och en ber©Þttelse om denna dotter, Hedda, fram. Heddas hela liv kom att formas av tillf©Þlligheter och ogenomt©Þnkta beslut n©Þr hon var nitton, tjugo. Slumpen, eller ©œdet, kastade henne ur den lugna kurs som verkade given f©œr en flicka ur ©œvre medelklassen. Facit blev en pensionerad hemmafru i s©œdra Spanien. Mellan f©œrfattaren och den gamla Hedda r©Æder dragkamp om mening. F©œrfattaren f©œr©Þlskar sig i d©Ætid och det som inte blev, Hedda intresserar sig f©œr nuet som ©Þr. Och protesterar mot id©♭n att hennes liv blev f©œrspillt d©Þrf©œr att lovande anlag och anslag inte f©œljdes upp. [Elib]… (more)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Showing 4 of 4
jag ville verkligen tycka om denna roman men den var för ojämn för mig. Ibland så fantastiskt närvarande och ibland totalt obegriplig. Lite för rörig helt enkelt. Den passade inte mig ( )
  Mats_Sigfridsson | Jul 26, 2012 |
Något svårläst genom ideliga hopp mellan flera dåtider och nutid. En irriterande vana att låta en pågående mening sluta mitt på raden och fortsätta på nästa. ( )
  Humila | Nov 20, 2011 |
Författaren får ett brev från en person på ett foto i en bok hon har skrivit. Berättelsen sker i både nutid och under Heddas barn- och ungdomstid med början på 30-talet. Boken var lite svår i början men växte eferhand. En del "jobbiga" partier men överlag ba. ( )
  Lindpia | Oct 19, 2011 |
Combüchen använder sig av ett mycket intressant sätt att bryta upp kronologin för att föra denna tämligen ordinära (kärleks)historia framåt. Det blir riktigt intressant att läsa, inte minst för hennes fingertoppskänsliga sätt att fiktionellt blanda in verkligheten... eller hur jag ska uttrycka det.
Det var en verklig glädje att läsa "Spill", och om det hade varit lite färre beskrivningar av kläder (hon utbildade sig ju till sömmerska), kunde det ha blivit full pott, kanske. ( )
  helices | Jun 6, 2011 |
Showing 4 of 4
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Bästa Sigrid Combüchen, vi är inte bekanta. Jag skriver med anledning av ett kort. För någon månad sedan kom det en släkting från Sverige och hälsade på. Hon hade med sig Er roman åt mig. Jag tycker om att läsa.
Quotations
Last words
(Click to show. Warning: May contain spoilers.)
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

En f©œrfattare f©Ær ett brev fr©Æn en av sina l©Þsare, Hedwig Langmark, som k©Þnt igen sig i ett beskrivet foto i en av f©œrfattarens b©œcker. Genom brevv©Þxlingen och f©œrfattarens egna efterforskningar v©Þxer en ber©Þttelse om Heddas liv som ung. Men mellan f©œrfattaren och den gamla Hedda uppst©Ær en dragkamp om hur och varf©œr hennes liv blev som det blev. Romanen b©œrjar med att f©œrfattaren (som av en h©Þndelse heter Sigrid Comb©ơchen) f©Ær ett brev fr©Æn en av sina l©Þsare. Det ©Þr en gammal dam p©Æ spanska solkusten som k©Þnner igen sig p©Æ ett familjefoto fr©Æn trettiotalets Lund, beskrivet i en av f©œrfattarens romaner. Den bilden l©Æg en g©Æng i en tiokronorsl©Æda i en antikaff©Þr och togs om hand d©Þrf©œr att det var historia fr©Æn en stadsdel d©Þr f©œrfattaren sj©Þlv bor. L©Þnge har hon haft en id©♭ om att skriva en roman om de kvarteren. Nu l©Ætsas hon bo i huset d©Þr flickan fr©Æn fotot bodde och breven mellan norr och s©œder v©Þxer i antal och leder vidare till skolkataloger, Veckojournalen och hemsidor p©Æ n©Þtet ... Bilden av familjen Carlsson, f©œr©Þldrar, tre br©œder och Hedda - enda dottern - t©Þtnar efterhand och detaljeras genom den gamla Heddas brev och f©œrfattarens "bredvidl©Þsning". Parallellt med detta v©Þxer ett ber©Þttande och en ber©Þttelse om denna dotter, Hedda, fram. Heddas hela liv kom att formas av tillf©Þlligheter och ogenomt©Þnkta beslut n©Þr hon var nitton, tjugo. Slumpen, eller ©œdet, kastade henne ur den lugna kurs som verkade given f©œr en flicka ur ©œvre medelklassen. Facit blev en pensionerad hemmafru i s©œdra Spanien. Mellan f©œrfattaren och den gamla Hedda r©Æder dragkamp om mening. F©œrfattaren f©œr©Þlskar sig i d©Ætid och det som inte blev, Hedda intresserar sig f©œr nuet som ©Þr. Och protesterar mot id©♭n att hennes liv blev f©œrspillt d©Þrf©œr att lovande anlag och anslag inte f©œljdes upp. [Elib]

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.94)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5 1
4 7
4.5 1
5 4

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,690,532 books! | Top bar: Always visible