HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Het Beste Boek 136: De kunstenaar / Jacht op de Potemkin / Sara Dane / Cirkels in het woud (1989)

by Readers Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
215,289,735NoneNone
Recently added byBesselina
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

DE KUNSTENAAR; Jan de Hartog

Wanneer de wees Joost Jansen leerling wordt van de Zeevaartschool en meneer De Neef, een kunstschilder, aangewezen krijgt als "vader", gaat er voor hem een nieuwe wereld open. Die periode zal bepalend blijken voor zijn verdere leven, een leven dat zich veel later afspeelt in Parijs tussen de clochards. Daar, waar Joost op zijn woonboot in de Seine van een rustige levensavond dacht te kunnen genieten, wordt hij gedwongen tot het nemen van een moreel besluit dat verstrekkende gevolgen heeft.

JACHT OP DE POTEMKIN; Mark Joseph

Jack Sorensen is de uitblinker van de vloot, de beste sonarman van de hele Amerikaanse marine. Voor hem is het manipuleren met een kernonderzeeër als de Barracuda een opwindend spel — een spel dat tientallen meters onder het zeeoppervlak wordt gespeeld. Cowboys en Kozakken, noemt hij het en het gaat erom de Russen te lokaliseren voordat zij jou lokaliseren. De prijs is de heerschappij over de oceanen en tot dusver is de ploeg van Sorensen aan de winnende hand. Dan krijgt de Barracuda echter te maken met een nieuwe tegenstander, een experimentele Russische onderzeeër genaamd Potemkin. En plotseling is wat altijd een spel was, angstaanjagende werkelijkheid geworden . . .

SARA DANE; Catherine Gaskin

"Het vonnis van dit hof luidt dat u wordt gedeporteerd naar een overzees gebiedsdeel. . ." Met die woorden werd de jonge Sara Dane veroordeeld, valselijk beschuldigd van diefstal. Mooi, trots en koppig werd ze in het smerige ruim van het veroordeeldenschip de Georgette naar Botany Baai gestuurd. En het was op dit schip dat zij, in juni 1792, voor het eerst de knappe luitenant-ter-zee Andrew Maclay ontmoette. Ze waren bestemd voor elkaar — en voor het ruige, ongetemde land dat hen wachtte aan het eind van de reis. Samen zouden zij zich een imperium verwerven in land, handel en scheepvaart. Maar met al haar. rijkdom en invloed kon Sara zich niet beschermen tegen de schaduw van haar eigen verleden. . . of tegen de uitdagingen van het nieuwe land dat Australië zou worden. Dit is een klassieke saga van een buitengewone vrouw, verteld door een internationaal erkend schrijfster.

CIRKELS IN HET WOUD; Dalene Martin

Halverwege de 19e eeuw is het grote regenwoud aan de zuidpunt van Afrika nog steeds van een ongerepte schoonheid. Reusachtige kalanderbomen rijzen boven het weelderige struikgewas uit en enorme kuddes olifanten trekken langs beken en ravijnen. In dit magische Woud wordt Saul Barnard geboren als zoon van een Boeren-houthakker. Zijn vader, die lezen noch schrijven kan, leert Saul de bijl hanteren en ten slotte neemt hij hem mee naar het dorp aan de kust, waar bedrieglijke houtopkopers de "woudmensen" als onnozele wilden behandelen. Dit eerste bezoek aan het dorp grijpt Saul diep aan: hij begrijpt dat de inhaligheid van de houthandelaren hen ertoe dwingt het Woud te verwoesten. Vanaf dat moment is Saul een rebel. Hij tracht energiek zich te bevrijden van de ketenen van zijn afkomst. Wanneer op een dag goud in het Woud wordt gevonden, ruikt Saul zijn kans. . .

Bron: Readers digest 136
  Besselina | Jun 13, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors (1 possible)

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Readersprimary authorall editionsconfirmed
de Hartog, Jansecondary authorall editionsconfirmed
Gaskin, Catherinesecondary authorall editionsconfirmed
Joseph, Marksecondary authorall editionsconfirmed
Matthee, Dalenesecondary authorall editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 206,456,977 books! | Top bar: Always visible