HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Het Beste Boek 71: Het gelukseiland / De tempel van de tijgerogen / 34` oost / Eric (1976)

by Reader's Digest

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,758,232NoneNone
Recently added byBesselina
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

HET GELUKSEILAND; Patrick D. Smith

Sommigen meenden dat het Gelukseiland gewoon een andere benaming was voor de Everglades in Florida zelf, anderen zeiden dat het niet meer dan een overlevering was. Maar voor de oude Charlie Jumper was het Beloofde Land van de Seminole-Indianen een gekoesterd erfdeel, even werkelijk als zijn woning in Big Cypress Swamp en het gelukkige leventje dat hij daar leidde met zijn familie. Op een kwade dag echter, wordt de rust in het grote moerasgebied wreed verstoord. Er moet gebouwd worden. Bulldozers halen bomen neer; het heldere water in rivieren en poelen wordt vervuild en vergiftigd. Oog in oog met de vernietiging van alles wat hij ooit heeft liefgehad, zoekt Charlie eerst naar manieren om terug te vechten, de belagers te verdrijven, doch als alles tevergeefs blijkt besluit hij de weg te volgen die hem nog als enige openstaat - die naar het Gelukseiland . .

DE TEMPEL VAN DE TIJGEROGEN; Madeleine Brent

"Waar zij hun pijlen staken in gif, waar de bloesem wiegelt in de wind, staat de tempel waarin zich het fortuin bevindt. . ." Zo begon het vreemde vers, en mèt dat vers begon een al even vreemde reeks gebeurtenissen in Lucy Warings leven. Lucy, een weesmeisje, dat rond de eeuwwisseling woont en werkt in een immer met geldgebrek kampende missiepost in China, reist per schip naar een Engeland dat ze nooit heeft gekend en waar ze betrokken raakt bij de strijd tussen twee elkaar met heel hun hart hatende rivalen. Beide mannen willen haar, beiden ook willen met al de hun ten dienste staande middelen hetzelfde raadsel ontrafelen. Lucy, opgegroeid als ze is in China, heeft het gevoel een vreemdelinge te zijn in Engeland, doch ze vindt onverwachte bondgenoten in een eenzaam jongetje en een butler met een mysterieus verleden, die er nogal onorthodoxe ideeën op na houdt. Toch valt het leven haar niet makkelijk; zij die haar in het begin het vriendelijkst bejegenen blijken naderhand soms degenen die haar de meeste vrees inboezemen. En op het laatst wordt ze er door dramatische ontwikkelingen toe gebracht terug te gaan naar het dan door de Boxeropstand geteisterde China, om aldaar te trachten zelf het geheim te ontsluieren.

34` OOST; Alfred Coppel

Generaal Bill Tate, commandant van het op het schiereiland Sinaï gestationeerde Amerikaanse troepencontingent, heeft als zodanig een weinig benijdenswaardige taak. Hij en zijn Russische tegenhanger zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de vrede tussen hun respectievelijk Israëlische en Egyptische bondgenoten. Wanneer hij zich naar de Sinaï begeeft, ter hernieuwing van het vredesverdrag, raakt de vice-premier van de Sowjetunie betrokken bij een incident, veroorzaakt door een van Tate's officieren. En als de vice-president van de Verenigde Staten, Talcott Bailey, op weg naar diezelfde ceremoniële herondertekening, wordt ontvoerd door Arabische terroristen is het Pentagon ervan overtuigd dat de Russen erachter zitten. Terwijl Tate vertwijfelde pogingen in het werk stelt om Baileys leven te redden kondigen de Verenigde Staten Alarmfase Geel af, en na enige tijd volgt dan Alarmfase Rood, hetgeen betekent dat ze zich praktisch in staat van oorlog bevinden met de Sowjetunie

ERIC; Doris Lund

Het leven leek Eric Lund - zeventien jaar oud, blond, atletisch en bezeten van voetbal - toe te lachen. Maar toen werd hij getroffen door leukemie. Hooguit, zei de arts, had hij nog twee jaar te leven. De arts had evenwel geen rekening gehouden met Erics formidabele vechtlust. Eric is Doris Lunds onversaagd eerlijke relaas van haar zoons strijd tegen een moordende ziekte. Ondanks zijn kwaal, besloot Eric, wilde hij zoveel mogelijk vreugde uit het leven putten. Weer en weer keerde hij van het ziekenhuisbed terug op het voetbalveld; zijn fuifjes werden beroemd onder zijn kennissen en vrienden. En hij werd verliefd. Zijn vastbeslotenheid te leven - nu, vandaag - leek het familieleven van de Lunds af en toe te vergruizelen. Maar uiteindelijk zou Erics vermogen tot het dankbaar ondergaan van elk mooi moment, hoe vluchtig ook, een kostbare erfenis blijken voor al diegenen die van hem hielden. Eric - een heel bijzonder boek over een heel bijzondere jongen.

Bron: Readers digest 71
  Besselina | Jul 3, 2013 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Digest, Reader'sprimary authorall editionsconfirmed
Brent, Madeleinesecondary authorall editionsconfirmed
Coppel, Alfredsecondary authorall editionsconfirmed
Lund, Dorissecondary authorall editionsconfirmed
Smith, Patrick D.secondary authorall editionsconfirmed

Belongs to Publisher Series

Is an abridged version of

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Genres

No genres

Rating

Average: No ratings.

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 205,466,900 books! | Top bar: Always visible