

Click on a thumbnail to go to Google Books.
Loading... Preguntando entre lágrimas : apuntes sobre Yugoslavia bajo las bombas y… (2000)by Peter Handke
![]() None No current Talk conversations about this book.
Handke verweigert sich dem Mitmachen, indem er es ablehnt, zu analysieren (und dem Geschehen einen Sinn zu verleihen). Jugoslawien wird dabei für ihn zum Mythos; dass es ein im Rahmen seiner Möglichkeiten funktionstüchtiger Staat ist, entgeht ihm. Überhaupt führt von seiner Wahrnehmung kein Weg zum Staat, der notwendigerweise vom Einzelnen abstrahiert. Der Staat aber wäre die einzige Ordnungsmacht gegen jene neoliberale Durchdringung der Welt, die Handke zu Recht beklagt. So sind in Handkes widerständigem Blick seine Erkenntnis und seine Irrtümer auf untrennbare Weise verbunden; und auch daraus ist zu lernen.
No library descriptions found. |
Popular covers
![]() GenresMelvil Decimal System (DDC)914.971 — History and Geography Geography and Travel Geography of and travel in Europe Other European Countries Bulgaria and former Yugoslavia (Bosnia and Herzegovina ∙ Croatia ∙ Kosovo ∙ Montenegro ∙ Macedonia ∙ Serbia ∙ Slovenia) Serbia; Montenegro; KosovoLC ClassificationRatingAverage:![]()
Is this you?Become a LibraryThing Author. |
que he de confessar que comparteixo absolutament. Ell considera que els fets bèlics que van portar la dissort de tantes i tantes persones i alhora el desmembrament de la unió de pobles diversos que conformaven aquest gran país es va deure més a uns interessos geoestratègics i polítics de les grans potencies europees i americanes molt més neguitoses a destruir que a construir a fi de deixar marge geogràfic als seus esquemes econòmics globals.
L'obra que fa Handke està plena de ressentiment, no solament contra aquells que perpetraven les massacres ( d'un costat i l'altre) si no d'un ressentiment dolorós davant de la reacció dels mitjans que ell considera del tot parcials i sovint mentiders. Quan hi han dos elements enfrontats, s'ha de pretendre, encara que dolgui a vegades, la imparcialitat de la informació i donar-la al complert a fi de que el receptor pugui establir lliurement el seu propi criteri. Això, per ell, i també per a mi, és la base de la llibertat que tant es pregona i no pas el maniqueisme que esdevé tan habitual en els
mitjans informatius.
El llibre aporta molts exemples i descripcions dels períodes de guerra però sempre respira un aire d'humanisme que li dona, tracta'n-se d'uns esdeveniments tant cruels, un valor especial. L'autor s'esmerça a demostrar la seva imparcialitat davant uns fets ja d'antuvi molt tergiversats i no s'escapoleix de dir les coses i els autors pel seu nom. Això no amaga tanmateix un posicionament a favor del poble serbi que sembla conèixer bé. Posicionament que a vegades resulta un xic massa sentimental i per tant subjectiu.
Un llibre que cal llegir per eixamplar les idees i per pensar per un mateix.
Excel·lent la traducció de Cecilia Dreymüller i també excel·lent el Prefaci que hi aporta. (