HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Spirou et Fantasio, tome 23 : Tora-Torapa

by Fournier

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
961283,501 (3.19)None
Tegneserie i farver. Midt i et videnskabeligt forsøg bortføres Zorglub fra Champignac af den internationale forbryderbande Trianglen. Splint og Co. forfølger dem til sydhavsøen Tora Torapa.
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Frankrig, Champignac, ca 1970
Magikeren Itoh Kata er egentlig på vej hjem, men bussen kører galt (for en af Katas kaniner slipper løs, men det er der ingen, der tager sig af). Hans billet hjem gælder en hel måned, så han kommer bare tilbage til slottet hos Grev Champignac og dennes gæster, Zorglub, Splint, Kvik og egernet Spip. Buschaufføren forsøger at ringe fra slottet, men telefonforbindelsen er netop blivet klippet over af et par fra Trianglen. Zorglub klatrer op i et træ for at kigge efter fugle og bliver bortført af en helikopter med to fra Trianglen ombord. Splint når lige at skyde Zorglub i rumpen med en lille sender beregnet til at følge en fugl med. Senderen virker fint på Zorglub og de sporer ham til lufthavnen, hvor direktøren kan fortælle at Zorglub var i selskab med tre venner, en grim lille fyr og to store langhårede varylere. Det bekymrer Splint at de lod til at være venner og nyde hinandens selskab. Takket være senderen sporer de Zorglub til en ø, Tora Torapa. Der er ikke transport til øen, der har et dårligt ry, men de finder en spillefugl med en båd og overtaler ham til at sejle til øen og sætte dem af. Øen er en af Zorglubs gamle baser, der stod ubemandet hen, men en Papa Pop og hans næstkommanderende Mac Ravash har samlet en mindre hær, kaldet Bussemændene og taget magten på øen. Splint og vennerne løber hurtigt på en af bussemændene, men Itoh Kata klarer også det problem og afvæbner bussemanden, der løber tilbage og rapporterer. Ved daggry sender Papa Pop sine bussemænd ud for at finde de ubudne gæster, men i første omgang overser de dem og forsøger i stedet at presse de indfødte til at fortælle hvad de ved. Høvdingen vil ikke sige en lyd, så de forsøger at bruge hans niece Ororea som gidsel, men hun bider fra sig og flygter. Lidt derfra støder hun på Splint, der bruger deres revolver fra aftenen før til at overtale bussemændene til at vende om. Papa Pops plan er at få Zorglub til at lave en sender, der tilkalder myg og så fodre myggene med curare, så de bliver dødbringende våben. Zorglub er lige ved at opdage det, så han bliver sat i stuearrest. Splint og de andre har allerede opdaget myggene eller måske er det omvendt, så greven har givet dem et svampeekstrakt, der frastøder myggene. De sniger sig ind på basen og opdager at Papa Pop er Kviks fætter Sante i forklædning. Han har genoplivet Trianglen. Nogenlunde samtidig opdager Zorglub at han er blevet taget ved næsen og har stiller lidt om på myggesenderen og tapper benzin af Santes fly. Da Sante lidt senere tager afsted for at bruge myggene mod en atombase opdager han at myggene følger efter flyet, som ikke har mere brændstof og derfor styrter ned. Myggene følger efter og drukner. Sante og hans nærmeste medarbejdere nødlander og redder sig op i en redningsflåde. Tilbage på Tora Torapa bliver bussemændene orienteret om at de var blevet narret af Sante og de ender med at slutte sig til øboerne og lave noget praktisk arbejde.
Ororea afslører at hun ikke bor på øen fast, men arbejder i Europa som fotograf, så hun tager med de andre tilbage til Frankrig.

Udmærket historie men med helt tegneserieagtige supervåben og superskurke, men nu er det jo også bare en tegneserie. ( )
  bnielsen | Mar 8, 2020 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Information from the French Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original publication date
People/Characters
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Information from the Spanish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English (1)

Tegneserie i farver. Midt i et videnskabeligt forsøg bortføres Zorglub fra Champignac af den internationale forbryderbande Trianglen. Splint og Co. forfølger dem til sydhavsøen Tora Torapa.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.19)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 5
3.5 2
4 1
4.5 1
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 205,516,641 books! | Top bar: Always visible