HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Anders And som frø-træner

by Carl Barks

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,760,740 (3)None
Recently added bybnielsen
comics (1) fiction (1) humor (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "Kuldskær kammerat", "Måne-raketterne", "Ekspert i dambrug", "Indefrossen kapital", "Bedstemor And: Det lille geni".

"Kuldskær kammerat" handler om en frø, der søger husly hos Anders og ungerne under et uvejr. Det er en gammel kuldskær oksefrø. De beholder den, døber den Badutski og sætter den i en springkonkurrence med Gåserøds champion: Komethale. Gåserøds træner motiverer Komethale med et skvæt isvand, men bruger det også til at sabotere Badutski. En af ungerne tænder et lille bål og Badutski hopper 5 meter for at komme hen til det. Det spring vinder også konkurrencen. Næste konkurrence er i Dyndby, men der begynder det at regne og blæse og Badutski kan slet ikke springe. Folk tager skuffede hjem til Andeby i en turistbåd, men den kommer i havsnød og det er ikke til at tilkalde hjælp. Ungerne giver Badutski en vandtæt beholder med et nødråb i og den når frem til Bedstemor And, der får slået alarm. Alle bliver reddede og Badutski får en pokal.
"Måne-raketterne" handler om at Anders And sælger aviser, men får job som pilot på en raket som professor Beta og professor Gamma har konstrueret. Ideen er at vinde en million i en konkurrence og at nå til Månen og tilbage igen. Man skal stoppe undervejs og tage noget med, så man kan bevise at man har været der. En anden raket er også med. Den er konstrueret af baron Durkdreven og han er selv pilot. Ungerne har sneget sig med i Anders' raket så det er sløjt med benzin til hjemturen. Baronen har heller ikke fået benzin nok med, så han truer Anders og hugger det meste af hans. De opdager et månedyr, der drikker benzin fra en kilde og får det skræmt væk, så de kan fylde noget af det på deres raket. Desværre brænder begge rakettet op i atmosfæren, men piloterne redder sig i faldskærm. Da ingen af piloterne gennemførte i deres rumskibe, går præmien til et hvilehjem for gamle taxachauffører. Begge professorer og baronen bliver ruinerede og bliver avissælgere i stedet.
"Ekspert i dambrug" handler om at Anders And har læst en bog af professor Wåsenstrøm og tror at han kan klare alt. Ungerne har læst en bog af Tom A. Hawk og mener at naturen er større end mennesket. Anders får job på et dambrug og klarer sig som forventeligt rigtig dårligt. Han kommer op at slås med en isfugl, der generer dambruget ved at spise fiskene. Men isfuglen vinder og Anders får en tønde tagtjære ud over sig.
"Indefrossen kapital" handler om at Joakim von And har bygget en ny pengetank med tre meter tykke mure og tag. Adgangen til tanken er også sikret, men Joakim har sparet og ikke lavet nogen bund i pengetanken. Bjørnebanden er ved at grave på nabogrunden. Joakims sikkerhedstiltag har spærret dem selv inde i tanken, men Anders får en ide med at fylde tanken med vand, så bjørnebanden får vand ind i deres tunnel, når de kommer tæt på. Ideen er måske god nok, men det bliver hård frost og tanken spænges indefra, da vandet fryset. Pengene er blevet til en stor isterning og den skrider ned på bjørnebandens grund.
"Bedstemor And: Det lille geni" handler om en meget klog kylling, der dog mest er en pest og en plage. Bedstemor And sætter den til at skubbe pendulet i sit bornholmer-ur, så den laver noget fornuftigt og ikke plager andre. Hun bliver hjulpet af et oversætterapparat, som Gearløs har lavet og som sætter hende i stand til at forstå hvad kyllingen og de andre dyr siger.

Månepilothistorien minder om historien "Raketpilot på jordomrejse" i bind 37. ( )
  bnielsen | Jan 26, 2023 |
no reviews | add a review

Belongs to Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 205,640,220 books! | Top bar: Always visible