HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Skrækkelige historier : 14 supergys

by Alfred Hitchcock

Other authors: See the other authors section.

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,758,232 (3)None
Recently added bybnielsen
anthology (1) crime (1) fiction (1) mystery (1) Recycled (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "James Holding Jr.: Den erfarne krimilæser", "Rog Philips: En kemisk løsning", "Robert E. Alter: Russisk roulette", "Pat Stadley: Kunsten at kunne vente", "Gilbert Ralston: Ekspert i dynamit", "John Cortes: En lykkelig død", "Richard O. Lewis: Det ulyksalige strikketøj", "Richard Deming: Dræb, hvis du vil have mig!", "Fletcher Flora: Intelligenskvotient 184", "Hal Ellson: Den senile antikvitetssamler", "Mary L. Roby: Mrs. Gilly og hendes gigolo", "Jonathan Craig: Dovenskabens triumf", "Diane Frazer: Privat og fortroligt", "Robert Colby: Vend aldrig tilbage! ".

"James Holding Jr.: Den erfarne krimilæser" handler om en utraditionel låneansøgning for bankdirektøren Colbaugh og låneansøgeren Dickson har mødt hinanden før. Dickson røvede den bank, hvor Colbaugh var yngste mand, men Colbaugh fik dem afsløret og fængslet.
"Rog Philips: En kemisk løsning" handler om en politimands datters kæreste. John er chef for drabsafdelingen og gift med Janet. Hans ældste datter Doris har fundet sig en kemiker, Bob. Denne regner ud hvem der har bestilt en lejemorder i en sag, som John har med at gøre. Ikke at det er rigtigt, men det åbner alligevel sagen.
"Robert E. Alter: Russisk roulette" handler om en soldat Peter, hvis kaptajn Juan Ortega, har en dårlig vane med at lege russisk roulette. En dag bliver han anklaget for fejhed af en nyankommet. Han begår selvmord, men Peter redder hans ære ved at pille en patron ud og kalde det for at vende odds i russisk roulette.
"Pat Stadley: Kunsten at kunne vente" handler om en tålmodig søster. Sherraleen og Charleen er de to tlbageværende af seks søstre. De andre fire Darleen, Marleen, Caroleen og Noraleen er døde ved diverse ulykker. Faktisk prøver de to søstre at slå hinanden ihjel, men Sherraleen vinder nok til sidst.
"Gilbert Ralston: Ekspert i dynamit" handler om forsikringssvindel. En hr Archer henvender sig til en hr Jaeger for at få et hus sprængt i luften. Jaeger bryder ind i huset og opdager at det er en fælde. Archer hedder Stimson til efternavn og hævner sig på Jaeger, fordi et tidligere brandattentat kostede hans far livet.
"John Cortes: En lykkelig død" handler om en handlekraftig gammel mand, "Den Gamle", der nok er gammel, men ikke dum, så han arrangerer at en mand, Sam Butler, der har en klemme på naboen McManus, desværre kører i åen og drukner.
"Richard O. Lewis: Det ulyksalige strikketøj" handler om et beskyttelsesrum, som Halsey har bygget. Egentlig for at kunne arrangere sin kones død, men det bliver også hans egen død, for han bliver skræmt af en stor brand i nærheden og tror at det er et a-bombe angreb.
"Fletcher Flora: Intelligenskvotient 184" handler om en klog dreng, Charles, som har skubbet sin mor Renas kæreste Richard i døden. Rena ved det, men kan ikke bevise noget og tier derfor.
"Richard Deming: Dræb, hvis du vil have mig!" handler om en 28-årig mand, Tom Cavanaugh, der ikke har haft meget held med sig. Han arbejder for en George Mathews på 32, som har en affære med kontordamen i arkivet, Gertie Drake på 23. Tom forsøger at bruge det som afpresning for at få jobbet som distriktschef, når Ed Harmony går på pension om et par uger. Det lykkes, men affæren er lidt for åbenlyst, så Tom fortæller det til Helen Mathews, som forresten også er hovedaktionær i firmaet. Hun sætter ham til at skygge George og ud over at han har mange hyrdetimer med Gertie opdager Tom også at han har købt en pistol under falsk navn. Det tænker Helen lidt over og så tilbyder hun Tom ægteskab mod at han myrder George. Tom får fat i George og de to drukner ham i et badekar med søvand og arrangerer så en bådulykke. Alt går godt, men Gertie er også forsvundet, så Tom regner ud at George har myrdet hende og dermed satse på at beholde Helen. Når Helen finder ud af det, så går hun måske til politiet? Medmindre Tom slår hende ihjel først?
"Hal Ellson: Den senile antikvitetssamler" handler om senilitet. Lena på 80 er enke efter Philip og er lettere senil og har et stort hus fyldt med antikviteter. Hendes svoger Roy kan godt bruge lidt penge og hugger et par porcelænsfigurer. Da hun opdager at de er væk overbeviser han hende om at hun bare har glemt hvor hun har stillet dem. De drikker noget vin og hun falder i søvn. Han går i kælderen og åbner en stor kuffert, der desværre er tom. Hun dukker op og knalder en flaske i hovedet på ham, så han trimler bevidstløs ned i kufferten som hun lukker og går tilbage i stuen og sin gode stol. Lidt efter tænker hun på hvor han mon bliver af?
"Mary L. Roby: Mrs. Gilly og hendes gigolo" handler om en forelsket gigolo,, Anthony Powers. Mrs Gilly bruger Anthony som hævn for at Mr Gilly er begyndt at gå ud med sin sekretær. Det virker fint, men Anthony hænger ved og begynder at presse penge af hende. Det var dumt, for Mrs Gilly får ham til at besøge en anden kvinde, som har en meget jaloux ægtemand.
"Jonathan Craig: Dovenskabens triumf" handler om en doven men klog sherif, Fred Stratton. Earl Munger røver penge fra en Charlie Tate og tager en god slurk af Charlies whiskey. Senere fortæller sheriffen at Charlie begik selvmord med arsenik i whiskey'en. Og Earl går lige i fælden.
"Diane Frazer: Privat og fortroligt" handler om en bankmand mistænkt for svindel. Direktøren for Merchants banken, Henry Duvernois, får et anonymt brev om at en Auguste Lachetez har begået underslæb. Han anstalter undersøgelser, men finder intet galt. Og det er ikke underligt, for det er Lachetez selv, der har skrevet brevet for at blive lagt mærke til. Så han bliver udnævnt til direktør!
"Robert Colby: Vend aldrig tilbage! " handler om en underlig historie om en taxachauffør Jerry Hogland. Han spiller og taber. Penge, jobs, koner, hjem, så nu kører han taxa. En dag glemmer en kunde en mappe i bilen og da han vil aflevere den, hører han kunden blive skudt. Han venter lidt og ringer på og snakker med en kvinde, der indrømmer at hun har skudt manden Floyd Wilson Vandergrift. Jerry er lidt underlig, så han tager imod hendes penge for at glemme det hele, men opsøger hende så igen. Kun for at blive skudt og dræbt af hendes kæreste Tony.

En samling skrækkeligt middelmådige noveller omend "Dovenskabens triumf" er meget sød. Der er også et meget sødt plot i "Dræb, hvis du vil have mig". ( )
  bnielsen | Nov 19, 2008 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Alfred Hitchcockprimary authorall editionscalculated
Alter, Robert E.Authormain authorsome editionsconfirmed
Colby, RobertAuthormain authorsome editionsconfirmed
Cortes, JohnAuthormain authorsome editionsconfirmed
Craig, JonathanAuthormain authorsome editionsconfirmed
Deming, Richardmain authorsome editionsconfirmed
Ellson, HalAuthormain authorsome editionsconfirmed
Flora, FletcherAuthormain authorsome editionsconfirmed
Frazer, DianeAuthormain authorsome editionsconfirmed
Holding, JamesAuthormain authorsome editionsconfirmed
Lewis, Richard O.Authormain authorsome editionsconfirmed
Philips, RogAuthormain authorsome editionsconfirmed
Ralston, GilbertAuthormain authorsome editionsconfirmed
Roby, Mary L.Authormain authorsome editionsconfirmed
Stadley, PatAuthormain authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 205,482,866 books! | Top bar: Always visible