HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Tab og vind -

by Bill Watterson

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
712,386,553 (4.5)None
Tegneserie. En række humoristiske historier på hver en side med Steen og hans elskede tøj-tiger, Stoffer, i centrum.
Calvin and Hobbes (1) comic (2) comics (3) Dan (1) Danish (1) fiction (1) humor (1) K3 (1) noco (1) read (1) Steen & Stoffer (2) translated (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

USA, ca 1990
En dreng Steen på ca 10 år leger med sin tøjtiger Stoffer, som i Steens fantasi er levende og i stand til det samme som en rigtig tiger. Fx til at overfalde Steen, når han kommer hjem fra skole. Steen er enebarn, så udover forældrene er der skolelærere og en pige, der hedder Sussi, til at give modspil. I skolen drømmer Steen at han er rumagent Spiff.
Af og til driver han sine forældre til vanvid ved at smide med vandbomber udenfor, flintre rundt i vanvittigt tempo indendørs eller spiller klassisk musik på 78 omdrejninger midt om natten. Han leger også at han er over hundrede meter høj og kan skamtrampe alt og alle. Hans mor gider ikke købe flere legetøjsbiler til ham. Til gengæld forsøger han at køre så hurtigt i sin legevogn at tiden stopper, men han opnår bare at uret holder op med at kunne gå. Spil mellem Steen og Stoffer går meget ud på at diskutere reglerne og deres fortolkning. Fx om Zyggomorphosis og Nuccotafir er gyldige ord i Scrabble.
Faderen foreslår "Byggevedtægt for kloakarbejde i Tappernøje Kommune" som godnatlæsning, men Steen vil hellere have "Guldlok og de tre tigre".
Klassikeren er selvfølgelig en biltur, hvor Steen skal tisse og forestiller sig at han er ved at gå helt i opløsning. Eller måske den, hvor moren forsøger at køre ham træt op til sengetid, men selv falder i søvn på gulvet.
Når faren får nok af Steens konstante tv-kiggen og hælder ham udenfor, så bor Sussi og hendes tv heldigvis i nærheden. Steen bliver rundtosset af at lege jumbojet i venteposition over Tune Airport.
I skolen er han upopulær ved alle andre i spisefrikvarteret, fordi han tolker deres mad som fx en skive grævlingehund i stedet for cervelatpølse. Hjemme er han upopulær, når han går i s-l-o-w-m-o-t-i-o-n op til sengetid.
Faren synes det er fedt med en gåtur i snestorm, men moren synes det er træls at sidde og fryse indenfor. Imens triller Steen og Stoffer en kæmpesnekugle, men Stoffer smutter, da Steen siger at det bare er en tå til snemanden. Faren synes også det er fedt at sidde og fiske i regnvejr, men det er han helt alene om. Derhjemme igen fanger Steen en frø og lægger på morens tallerken. Alligevel kommer hun senere med madder og saftevand til ham ude i haven. Steen går helt amok, når han taber i spil, men han påstår at det er meget værre, når han taber ude i tilværelsen.

Geniale striber. Bagsiden af denne bog har en udmærket selvportrætstegning af Bill Watterson, der er fra 1958, så en anelse ældre end mig. ( )
  bnielsen | Jun 20, 2021 |
no reviews | add a review
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

Tegneserie. En række humoristiske historier på hver en side med Steen og hans elskede tøj-tiger, Stoffer, i centrum.

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (4.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5 1

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 206,456,877 books! | Top bar: Always visible