HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Kriminalhistorier

by Tage la Cour, W. E. Johns

Other authors: See the other authors section.

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
117,729,530 (2.5)None
Recently added bybnielsen
anthology (1) crime (1) fiction (1) mystery (1) Omnibusbog (1) Recycled (1)
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Indeholder "W. E. Johns: Junior-Detektiv-Klubben", "Anders Fage-Pedersen, Henry Lauritzen: Liget der forsvandt", "Agatha Christie: Hvepsereden", "Else Fischer: Mysteriet i den gamle bunker", "Charles B. Child: Mordet i den forsvundne by", "Frank Heller: Hr. Collins alibi", "Donald Mc Guire: Den ægyptiske kat", "Theodore Mathieson: Detektiven Don Miguel de Cervantes", "Lorentz N. Kvam: Hjemmets badstue", "Ellery Queen: Bortførelsen", "Orla Johansen: Nelson-søjlen", "G.M. Rodgers: Den hemmelige dør", "Victor Canning: En chance", "Maurice Leblanc: Dronningens halsbånd".

"W. E. Johns: Junior-Detektiv-Klubben" handler om de tre skolekammerater, Francis Antony Marlow, Alexander Forsyth og David Morgan, der efter skole flytter til London og opretter en Junior-Detektiv-Klub, der forsøger at tjene penge ved at afsløre forbrydere. De håber på at politiet vil betale for meddelelser og at forsikringsselskaberne vil betale en passende dusør, hvis de skaffer tyvekoster til veje igen. De starter med at give et tip om en undvegen fange Larry Larkin. Derefter snakker de med en dreng, Charlie Morton, der lige er blevet løsladt og som gerne både vil tjene en skilling og undgå at komme i fængsel igen. De hjælper ham lidt og får til gengæld et tip om et indbrud, som Blacky Blacker og Sammy Zamboni har begået. De fortæller det videre til politiassistent Wowden fra Scotland Yard og de to forbrydere ryger i fængsel. Drengene får en dusør fra forsikringsselskabet og lader 10% gå videre til Charlie. Resten af dusøren ryger ind som driftskapital i klubben.
"Anders Fage-Pedersen, Henry Lauritzen: Liget der forsvandt" handler om liget af en inder, der er ombord på et skib fra Aden til Neapel til Aalborg og som forsvinder fra ligkapellet. Kriminalkommisær Mosegård regner ud at det har med narko at gøre og at inderen, Jawaharlai Chowdas, slet ikke var død. Skibsmægleren var involveret og både inder og narko findes i mæglerens sommerhus.
"Agatha Christie: Hvepsereden" er en Hercule Poirot historie og handler om John Harrison, der er blevet forladt af Molly Deane, der har fundet sammen med Claude Langton igen. Harrison er dødssyg og har planlagt at begå selvmord med cyanid, så Langton vil blive dømt for mord. Poirot forhindrer det og alle lever lykkeligt til deres dages ende.
"Else Fischer: Mysteriet i den gamle bunker" handler om en drengeklub og en gammel kone, der stikker en kæp i hjulet på deres cykler, når hun kan se sit snit til det. Hun er selvfølgelig en mand i forklædning og klubben får afsløret nogle læderjakker, der har hugget sprit og cigaretter ved de lokale købmænd.
"Charles B. Child: Mordet i den forsvundne by" handler om Chafik J. Chafik, der sammen med overbetjent Abdullah opklarer et mord, der er pakket ind i overnaturligt nonsens. Offeret Jamil Gourny er dræbt af en slags snare, så det ser ud som om han er blevet dårligt hængt eller kvalt af nogen uden tommelfingre. Chafik finder ud af at der er guld fra anden verdenskrig gemt i et gravkammer og at kun Gourny og dr Anton, lederen af udgravningerne vidste det, så ergo er Anton skyldig.
"Frank Heller: Hr. Collins alibi" handler om mr. Kenyon, der skal afsløre en ret snedig smykketyv. Smykketyven er i ledtog med en mr Robinson, der sælger smykker. Kenyon skal forsøge at finde beviser mod ham, men må lide den tort at Filip Collin stjæler smykkerne tilbage for næsen af ham, sender dem tilbage til ejermanden og udbeder sig et honorar på 2000 pund.
"Donald McGuire: Den ægyptiske kat" handler om professor Paul Tegg, der har tilbragt vinteren i Luxor. Her mødte han Abdel Saad, Cairos politidirektør og da denne blev skræmt fra vid og sans og senere døde, kunne Paul Tegg opklare drabet. En doktor Harding var i virkeligheden antikvitetssmugler og vidste desuden at Saad var overfølsom for stivkrampevaccine. Det udnyttede han til at slå ham ihjel.
"Theodore Mathieson: Detektiven Don Miguel de Cervantes" handler om Don Miguel, der er på vej til Hertugen af Bejar, men på vejen bliver rodet ind i en dødelig duel. Drabsmanden flygter og Miguel bliver mistænkt af byfogeden, der har et horn i siden på ham. Miguel flygter fra byfogeden og kommer frem til Hertugen som han får på sin side ved at læse fra sin bog om Don Quixote. Samtidig kommer han frem til løsningen på mordgåden. Den døde begik selvmord udelukkende for at kunne kaste skylden på en rival og det gik uforvarende ud over Don Miguel.
"Lorentz N. Kvam: Hjemmets badstue" handler om et par pengeskabstyve - Store-Martin og Sivertsen - der først laver indbrud ved sagfører Arvesen og får fat i tegninger over Eksportbanken og så laver en pudsig bortførelse af agent Rasmus Hovde, der har kontor op af bankhvælvingen. Bortførelsen sker ved at lokke med en hjemmesauna "Hjemmets Badstue", som de påstår at have opfundet.
"Ellery Queen: Bortførelsen" handler om Billy Harper på syv år, der lige er blevet skilsmissebarn og nu er forsvundet. Ellery Queen gætter hurtigt at Billy selv står bag og hele hændelsen fører til at forældrene Lloyd og Mibs Harper finder sammen igen. Alt ender godt.
"Orla Johansen: Nelson-søjlen" handler om den sekstenårige Teodor Birger, der er i lære på et kontor og gerne læser krimihæfter i arbejdstiden. Hans chef, direktør Achton Danberg, bliver myrdet med en afstøbning af Nelson-søjlen og Teodor hjælper politiet med at finde to mistænkelige fra kontoret og ikke mindst morderen, rengøringsdamen Francisca Madsen.
"G.M. Rodgers: Den hemmelige dør" foregår i Sydafrika og handler om Bob Hupson og hans bedstefar, der bliver overfaldet af nogle røvere, der har infiltreret hans tjenerstab. Lederen er bedstefaderens søsters barnebarn Albert Forester. Bedstefaderen har dog en detektiv blandt tjenerne, så banditterne bliver anholdt efter lidt kamp.
"Victor Canning: En chance" handler om Max Lustrier, der røver Casino Municipal de Rocville ved at slå sekretæren ned og nappe en kuffert med dagens omsætning. Alt er planlagt, bortset fra en punktering og efterfølgende ulykke. En mand, mr Charnot, hjælper ham ud af bilen og op til sit eget hus. Max forsøger at skyde Charnot, men det har han sikret sig mod. Og Charnot synes nærmest at det er morsomt at Max forsøgte at slå ham ihjel, for han kunne ikke have hjulpet nogen med et signalement alligevel, da han er blind.
"Maurice Leblanc: Dronningens halsbånd" er en Arsène Lupin historie og handler om et halssmykke, der blev stjålet på uforklarlig vis for mange, mange år siden. En grev Floriani fremsætter en meget plausibel teori og fire dage efter bliver smykkets indfatning returneret med en hilsen fra Arsène Lupin.

Desværre er der ikke megen krudt i de her noveller. Junior-Detektiv-Klubben er interessant, fordi de fængselsstraffe, der nævnes, er drakoniske. Charlie Morton har fx fået tre års ubetinget fængsel for at have været vagtpost ved et enkelt indbrud.
Charles B. Childs figur Inspector Chafik J. Chafik er hovedperson i mange historier. Charles B. Child er et pseudonym for Claude Vernon Frost. Der er kommet en samling af Chafik historier, og denne her ser ud til at være iblandt. Samlingen hedder "The sleuth of Baghdad " og indeholder historierne her:
"The Inspector is discreet"
"Inspector Chafik closes the case"
"Death had a voice"
"The Inspector had a wife"
"The Inspector had a habit"
"He had a little shadow"
"All the birds of the air"
"There is a man hiding"
"Death in the fourth dimension"
"Death had a birthday"
"Death was a wedding guest"
"Invisible killer"
"Royal theft"
"Death starts a rumor"
"The man who wasn't there" ( )
  bnielsen | Aug 12, 2008 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Tage la Courprimary authorall editionscalculated
Johns, W. E.main authorall editionsconfirmed
Canning, VictorAuthormain authorsome editionsconfirmed
Child, Charles B.Authormain authorsome editionsconfirmed
Christie, AgathaAuthormain authorsome editionsconfirmed
Fage-Pedersen, AndersAuthormain authorsome editionsconfirmed
Fischer, ElseAuthormain authorsome editionsconfirmed
Heller, FrankAuthormain authorsome editionsconfirmed
Johansen, OrlaAuthormain authorsome editionsconfirmed
Kvam, Lorentz N.Authormain authorsome editionsconfirmed
Lauritzen, HenryAuthormain authorsome editionsconfirmed
Leblanc, MauriceAuthormain authorsome editionsconfirmed
Leuritzen, HenryAuthormain authorsome editionsconfirmed
Mathieson, TheodoreAuthormain authorsome editionsconfirmed
McGuire, DonaldAuthormain authorsome editionsconfirmed
Queen, ElleryAuthormain authorsome editionsconfirmed
Rodgers, G. M.Authormain authorsome editionsconfirmed
You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (2.5)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3
3.5
4
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 204,475,341 books! | Top bar: Always visible