HomeGroupsTalkMoreZeitgeist
Search Site
This site uses cookies to deliver our services, improve performance, for analytics, and (if not signed in) for advertising. By using LibraryThing you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Privacy Policy. Your use of the site and services is subject to these policies and terms.

Results from Google Books

Click on a thumbnail to go to Google Books.

Loading...

Den fantastiska resan

by Dany Henrotin, Michel Greg

Other authors: See the other authors section.

Series: Olivier Rameau (1)

MembersReviewsPopularityAverage ratingConversations
1311,528,916 (3.5)None
None
Loading...

Sign up for LibraryThing to find out whether you'll like this book.

No current Talk conversations about this book.

Fantasia, ca 1970
En meget charmerende ung mand Oliver Kvist og en ældre rund herre hr Pertentlig kommer med toget til den lille by, Gemtafvejen. De arbejder for en advokat Skråskrift i Nørre Spægelse og skal aflevere nogle vigtige dokumenter til en i byen. De får vist vejen til et busstoppested og kommer med en lille sporvogn Bindestregen, som føres af vognstyrer Fribillet. Næste stop er et art deco udsmykket stoppested, hvor en ung dame Colombine Vingeslag og en kanin Theobald venter. Colombine betaler med to kys og det går op for Oliver at de har glemt at betale. Det affærdiger Theobald, for de er jo gæster. Theobald kan tiltales Excellence, når de kun er sig selv, men ellers er det Theobald. Colombine er hans sekretær. Vognen ankommer til bestemmelsesstedet, Fabelby, som er hovedstad i landet Fantasia. Det går op for hr Pertentlig at de har glemt at aflevere papirerne i Gemtafvejen, men det klarer Theobald for dem med en trylleformular, der får papirerne til selv at gå tilbage. Oliver og Pertentlig bliver ført hen til rådhuset, hvor de tre Tarazimbummer, dvs de tre vise mænd, der regerer landet, venter dem. De to er blevet hentet til landet, ikke fordi de er advokatkontorister, men fordi de er venlige. De tre Tarazimbummer tager deres parykker af og viser at de er blevet barberet på hovedet af Barberus-fuglen. Det samme gælder mange andre af landets indbyggere, så de har brug for hjælp. Under mødet høres råb udenfor om at fuglen angriber og Oliver går ud. Colombine går med og fuglen angriber dem begge to. Oliver forsvarer sig med en høgreb og langer hø op, så den får fat i det, i stedet for hans hår. Den bliver rasende og tager ham med sig. Den flyver ham op til sin rede, hvor den har unger. En gruppe af borgerne, frøken Colombine, hr Pertentlig, en skorstensfejer, en løve, en nisse, en balletdanserinde og en hvalrosbetjent drager afsted for at redde ham fra den højtbeliggende rede, hvor den store fugl og to unger er klar til at befri ham for hår på hovedet.
Mens ekspeditionen er på vej, falder Oliver ud af reden, men bliver reddet af fuglen. Faktisk har den maskinskade med barbermaskinen i spidsen af næbbet og Oliver går i gang med at reparere, for nu er de to blevet fine venner. Ekspeditionen bliver overfaldet af en flok Hårtotter, der bruger kløpulver, nysepulver, elektricitet og andre gemenheder mod dem. Hårtotterne bortfører hele ekspeditionen på nær nissen og hans lille trillebør, som de overser. Imens har Oliver fået repareret Barberusfuglen og tager en flyvetur med den for at se om den kan finde noget at leve af, hvis den skal lade være med at barbere hovederne på folkene i Fabelby. De finder selvfølgelig nissen med trillebøren og Oliver får at vide at frk Colombine er i fare. Imens er Hårtotterne ved at koge hele selskabet, ikke fordi de vil spise dem, men fordi de vil smide dem ud, når de er blevet uspiselige. Hårtotterne er ondskabsfulde helt igennem og danser også dårligt. Heldigvis fortæller løven en historie, så Hårtotterne glemmer at passe ilden under gryderne i alt fald for en tid. Oliver får dog styret Barberus-fuglen ind over flokken og den giver sig til at barbere Hårtotterne selv om de forsvarer sig hårdt. Overraskende nok viser de sig at blive venlige, når de bliver klippet. Hele selskabet vender tilbage til Fabelby i et på stedet hjemmestrikket svævefly, der bliver trukket af Barberus-fuglen. Oliver og Colombine bliver forlovede og slår sig ned i Fabelby.
Hr Pertentlig giver en beskrivelse af Fabelby. Ingen turistførere, heller ikke Baedeker eller Michelin beskriver stedet. Man betaler for indkøb ved at vise sin glæde. Man kan fange måner i Fantasiens Flod og de smager af solskin. De rejsende til stedet vender tilbage til Landet-Hvor-Man-Keder-Sig med sporvognen og undervejs kører den gennem Glemselens Sø, så de glemmer alt hvad de har set, for det hele er nemlig en drøm. Men lidt kan man huske, så måske har du selv været her?

Sød lille fantasi om en lille venlig flower-power drømmeverden gemt bort fra al verdens besvær og møje. ( )
  bnielsen | May 13, 2020 |
no reviews | add a review

» Add other authors

Author nameRoleType of authorWork?Status
Henrotin, Danyprimary authorall editionsconfirmed
Greg, Michelmain authorall editionsconfirmed
Dahlberg, DagnyTranslatormain authorsome editionsconfirmed

Belongs to Series

You must log in to edit Common Knowledge data.
For more help see the Common Knowledge help page.
Canonical title
Information from the Swedish Common Knowledge. Edit to localize it to your language.
Original title
Alternative titles
Original publication date
People/Characters
Important places
Important events
Related movies
Epigraph
Dedication
First words
Quotations
Last words
Disambiguation notice
Publisher's editors
Blurbers
Original language
Canonical DDC/MDS
Canonical LCC

References to this work on external resources.

Wikipedia in English

None

No library descriptions found.

Book description
Haiku summary

Current Discussions

None

Popular covers

Quick Links

Rating

Average: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 1
4.5
5

Is this you?

Become a LibraryThing Author.

 

About | Contact | Privacy/Terms | Help/FAQs | Blog | Store | APIs | TinyCat | Legacy Libraries | Early Reviewers | Common Knowledge | 205,413,249 books! | Top bar: Always visible